Ένα χρόνο μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του παιδιού της, η μητέρα του Παύλου Φύσσα ανοίγει την καρδιά της στο «Έθνος της Κυριακής» και δηλώνει ότι «η μόνη δικαιοσύνη θα ήταν να γυρίσει ο Παύλος πίσω».

Για την οικογένεια του 34χρονου καλλιτέχνη ο χρόνος σταμάτησε τη μέρα που ο Γιώργος Ρουπακιάς σκότωσε τον άνθρωπό τους. Ο χρόνος σταμάτησε εκείνη την ημέρα. «Για μας είναι σαν εκείνη τη μέρα. Μόνο που ο πόνος είναι πιο βαθύς, πιο έντονος. Είναι σαν να έχει σταματήσει ο χρόνος εκείνη τη νύχτα. Σε εκείνο το πρωινό που ήπιαμε παρέα καφέ. Και τώρα έχουν προγραμματιστεί όλες αυτές οι εκδηλώσεις για τον ένα χρόνο… Αλλά για μένα δεν έχει περάσει ούτε μία ώρα», εξηγεί με τρεμάμενη φωνή η μητέρα του Παύλου, Μάγδα.

«Πίστευα ότι ο φασισμός είχε τελειώσει με τον πατέρα μου. Ποιος θα μου το έλεγε ότι το 2013 θα έχανε το ίδιο του το εγγόνι από τους φασίστες που εκείνος πολέμησε σα φαντάρος. Ο παππούς του Παύλου πολέμησε τους φασίστες και εκείνοι έφτασαν να δολοφονήσουν το εγγόνι του», προσθέτει και επισημαίνει ότι «σε καμία περίπτωση» η οικογένειά του δεν θέλει να «γίνει αυτό που συνέβη μετά τον Αλέξη (Γρηγορόπουλο) το 2008», στην Αθήνα.

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων για το αν «το γεγονός ότι ο Παύλος έγινε σύμβολο του αντιφασιστικού αγώνα, απαλύνει καθόλου τον πόνο τους;», η Μάγδα Φύσσα απαντά: «Δεν ξέρω αν τον απαλύνει, δεν ξέρω πως θα ήταν αν είχε γίνει διαφορετικά. Σίγουρα θα ήταν πιο άσχημα αν δεν είχε φανεί η αλήθεια, γιατί θα μπορούσε να μην μαθαίναμε ποτέ την αλήθεια. Το ότι ξέρουμε τι έγινε, το χρωστάμε στον Παύλο».

Η μητέρα του Παύλου Φύσσα επισημαίνει ότι η αστυνομία δεν έκανε τίποτα το βράδυ της δολοφονίας του παιδιού της. «Ούτε καν μας είπε κανείς τι ακριβώς συνέβη εκείνο το βράδυ. Αν δεν ήταν εκείνη την ημέρα μαζί του η Χρύσα (η σύντροφός του), δεν θα ξέραμε τι είχε γίνει. Η Χρύσα ήταν εκείνη που πίεσε τους αστυνομικούς να πάνε στο σημείο. Αλλά ήταν ήδη αργά. Η Χρύσα βοήθησε τον Παύλο, όσο μπόρεσε να τον βοηθήσει το κορίτσι, μακάρι να μην του τύχαινε αυτό το πράγμα, και εκείνη μας είπε όλα όσα συνέβησαν».

Μεταξύ άλλων η Μάγδα Φύσσα αναφέρει πως θέλει να πιστεύει ότι οι δράστες θα τιμωρηθούν αυστηρά, αλλά «εκείνοι σαν γονείς δεν πρόκειται ποτέ να δικαιωθούν». «Μας “φάγανε” το παιδί. Καλύτερα να σκοτώνανε και εμάς, να μας τελειώνανε».