Καμπανάκι κινδύνου έκρουσε ο γιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ Γιώργος Παυλάκης αναφορικά με ένα άνοιγμα μετακινήσεων προς την επαρχία το Πάσχα, αφού έτσι εκτιμά, πως θα ξαναφουντώσει ο κορονοιός.

«Μη με ξαναρωτήσετε για το Πάσχα θα είμαι ο κακός της παρέας» είπε στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα» ο κ. Παυλάκης χαρακτηρίζοντας «ρίσκο» το άνοιγμα των μετακινήσεων σε αυτή τη φάση.

Ο ερευνητής ανέφερε πως βάσει των στοιχείων και των αριθμών που βλέπει η κορύφωση του κύματος της πανδημίας στην Αττική έχει ήδη συντελεστεί εντούτοις το πρόβλημα είναι ότι ένα άνοιγμα τις επόμενες εβδομάδες θα αρχίσει να το ξαναφουντώνει.

Ο καθηγητής ανέφερε πως πρέπει να πάμε γρήγορα στην αποδόμηση του κύματος της πανδημίας για να περάσουμε ένα λογικό καλοκαίρι.

«Και από άποψη διακοπών και από άποψη οικονομικών» είπε.

Ακόμα πρόσθεσε μεταξύ άλλων πως αν η ελληνική κοινωνία έκανε μια προσπάθεια τώρα όπως η Πορτογαλία θα μπορούσαν κάθε εβδομάδα τα κρούσματα να μένουν τα μισά.

Ο γιατρός-ερευνητής συνέστησε τήρηση των μέτρων, προσοχή τόσο από την πλευρά όσων εμβολιάστηκαν όσο και από την πλευρά αυτών που δεν έχουν εμβολιαστεί, αποφυγή εσωτερικών χώρων, χρήση μάσκας.

«Περιμένουμε τις επόμενες εβδομάδες για να δούμε πόσο θα κοστίσει το άνοιγμα» κατέληξε.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.