Με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ατομικής προστασίας αλλά και έχοντας αρνητικό self test γύρισαν σήμερα στα σχολεία μαθητές λυκείου και εκπαιδευτικοί, έπειτα από πέντε μήνες τηλεκπαίδευσης.

Τα λύκεια είχαν κλείσει με το lockdown του Νοεμβρίου και παρέμεναν κλειστά έως και σήμερα.

Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, από τα self test που διενεργήθηκαν χθες Κυριακή, διαγνώστηκαν 236 μαθητές θετικοί και 172 εκπαιδευτικοί και άτομα του βοηθητικό προσωπικό, οι οποίοι χαρακτηρίζονται δυνητικά νοσούντες και θα πρέπει σήμερα να κάνουν επαναληπτικό τεστ. Αν το επαναληπτικό τεστ είναι αρνητικό οι μαθητές- εκπαιδευτικοί θα λαμβάνουν βεβαίωση από το σημείο εξέτασης και θα επιστρέφουν στο σχολείο. Παράλληλα, τα ίδια στοιχεία δείχνουν ότι 98.965 μαθητές δήλωσαν αρνητικό self test, ενώ 50.887 ήταν τα αρνητικά εκπαιδευτικού και λοιπού προσωπικού.

Όπως είπε ο Γιάννης Καββαδάς, διευθυντής του 2ου λυκείου Γλυφάδας, οι μαθητές καλούνται να δείξουν στον καθηγητή της πρώτης ώρας τη βεβαίωση του αρνητικού self test. Αν κάποιος δεν την έχει, το σχολείο θα ενημερώνει τους γονείς να παραλάβουν το παιδί, το οποίο θα πρέπει να επιστρέψει στο σπίτι του.

«Είμαστε πανέτοιμοι» δήλωσε από την πλευρά του ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου.

Βίντεο – φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος