Παγκόσμια Ημέρα Υγείας σήμερα και γιατροί και άλλοι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία έκαναν κινητοποίηση μπροστά στο Ιπποκράτειο, στη Θεσσαλονίκη.

Η πρόεδρος της ΕΝΙΘ Δάφνη Κατσίμπα δήλωσε, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, ότι δεν έχει ικανοποιηθεί κανένα αίτημα των εργαζόμενων στα νοσοκομεία που αφορά στη ζωή του κόσμου και ότι η κατάσταση στα νοσοκομεία της πόλης σήμερα είναι ίδια μ’ εκείνη του περασμένου Νοεμβρίου. «Οι δυνατότητες και οι αντοχές του προσωπικού έχουν κάποια όρια και η προστασία της υγείας και της ζωής του κόσμου είναι υποχρέωση του κράτους. Αν δεν γίνονται σχεδιασμοί με βάση αυτά, τότε δεν υπολογίζεται ούτε ο κόσμος ούτε οι εργαζόμενοι. Ακολουθείται μία εγκληματική πολιτική σε βάρος και των δύο», πρόσθεσε.

Το μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕΔΗΝ Ελένη Μπακιρλή σημείωσε ότι δεν υπάρχει εξειδικευμένο προσωπικό για να στελεχώσει τις καινούργιες ΜΕΘ και να λειτουργήσουν τα μηχανήματα στα νοσοκομεία. Ανέφερε ότι ο ιδιωτικός τομέας δεν έχει δεχτεί κανένα περιστατικό Covid και ότι έχει αποζημιωθεί με τον καλύτερο τρόπο για όσα μη Covid περιστατικά δέχεται. Παρουσιάζοντας στατιστικά στοιχεία που αφορούν το ΑΧΕΠΑ είπε: «Από το 2019 και το 2020 είναι κατά 2000 λιγότερα τα χειρουργεία, κατά 10.000 λιγότερες οι εισαγωγές, κατά 80.000 λιγότερα τα εξωτερικά ιατρεία».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.