Για την πορεία του κορονοϊού και τη χαλάρωση των μέτρων μίλησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη την Τετάρτη (7/4) ο καθηγητής Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής ΕΚΠΑ, Ιωάννης Τούντας τονίζοντας: «Πρέπει να καταλάβουμε ότι είμαστε στην κορύφωση του επιδημικού κύματος».

Εκφράζοντας την αισιοδοξία του για το άμεσο μέλλον είπε ότι «υπό προϋποθέσεις η οποιαδήποτε χαλάρωση των μέτρων δεν θα προκαλέσει νέες εστίες ανάφλεξης».

Αναφερόμενος στα self tests o Ιωάννης Τούντας μιλώντας στο Mega τόνισε ότι χρησιμεύουν μόνο αν βγουν θετικά, ενώ για το άνοιγμα της Γ’ Λυκείου υποστήριξε ότι οποιαδήποτε απόφαση πρέπει να παρθεί σε λίγες μέρες αν υπάρξει βελτίωση.

«Είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για το Πάσχα»

Εστιάζοντας στο Πάσχα ο καθηγητής Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής ΕΚΠΑ είπε ότι είναι πολύ νωρίς για μια τέτοια συζήτηση, αλλά θεωρεί ότι αν δεν υπάρξουν εστίες ανάφλεξης θα μπορούμε να μετακινηθούμε υπό τις προϋποθέσεις ότι δε θα έχει ανοίξει η εστίαση, ότι δε θα συναθροιζόμαστε στα σπίτια και ότι θα τηρούμε τα μέτρα.

Τόνισε επίσης πως το ότι ο ιός μεταδίδεται μέσα στο σπίτι δεν ευσταθεί και πως το μόνο μέτρο που δεν τον φοβίζει είναι το click away.