Ζουν στα λυόμενα 15 χρόνια μετά τον σεισμό

Χιλιάδες εξακολουθούν να κατοικούν σε «κουτιά» 23 τετραγωνικών


ΕΛΛΑΔΑ
9:57
08/09/2014
Ζουν στα λυόμενα 15 χρόνια μετά τον σεισμό
loading

Τα φονικά 5,9 Ρίχτερ το μεσημέρι της 7ης Σεπτεμβρίου 1999 άνοιξαν τους τοίχους και τελικά γκρέμισαν τη μονοκατοικία της επί της οδού Δημοκρατίας στο Μενίδι. Από τότε βρέθηκε σε καταυλισμό σεισμοπλήκτων στην Αμυγδαλέζα, για μια δεκαετία. Η 57χρονη Ανδρομάχη Σιολή παραμένει και σήμερα στα λυόμενα. Και δεν είναι η μόνη…

Εδώ και μια τετραετία, έπειτα από απόφαση του δήμου Αχαρνών και του ΥΠΕΧΩΔΕ, υποχρεώθηκε να μετακινηθεί, να φύγει από τον οικισμό Άξιον Εστί. Το ίδιο και οι υπόλοιποι πληγέντες που παρέμεναν σε διάσπαρτους άλλους καταυλισμούς σεισμοπλήκτων της περιοχής (Πλάτωνος, Λαθέα κλπ), σε επιταγμένα οικόπεδα ιδιωτών, όπως γράφουν σήμερα «Τα Νέα».

Δεκαπέντε χρόνια μετά τον σεισμό της Αθήνας, περίπου 5.000 άνθρωποι εξακολουθούν να ζουν σε καταυλισμούς σεισμοπλήκτων.

Στον μεγαλύτερο καταυλισμό της Αττικής, ακριβώς δίπλα στο στρατόπεδο Καποτά, σε στρατιωτική έκταση στους πρόποδες της Πάρνηθας, έχουν απλωθεί 880 λυόμενα. Οι περισσότεροι ένοικοι δεν θα μπορούσαν να εξασφαλίσουν αλλού στέγη, αφού δεν έχουν ούτε δουλειά ούτε χρήματα για να νοικιάσουν. Μετά τον σεισμό ήρθε η κρίση.

«Η ζωή εδώ είναι με μια λέξη άθλια. Μένω με την 86χρονη ανάπηρη μάνα μου σε όλα κι όλα 23 τετραγωνικά μέτρα – μέσα εδώ είναι και η τουαλέτα-ντουζιέρα. Ζούμε με τη σύνταξή της, 500 ευρώ. Άλλους πόρους δεν έχω, είμαι και ανασφάλιστη», δηλώνει στην εφημερίδα η κ. Σιόλη.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει