Εργασίες για τη βελτίωση της οροφής που καλύπτει την αίθουσα της ολομέλειας της Βουλής των Ελλήνων ενέκρινε χτες ομόφωνα το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων.

Σύμφωνα με τη στατική μελέτη εφαρμογής που υποβλήθηκε στο Συμβούλιο, η γυάλινη φολιδωτή στέγη που καλύπτει την αίθουσα της Ολομέλειας θα αλλαχθεί και θα τοποθετηθεί νέα.

Η στέγη φτιάχτηκε γύρω στο 1932 και από τότε μέχρι σήμερα δεν δέχτηκε ιδιαίτερες επεμβάσεις. Οι φθορές που αντιμετωπίζει με την πάροδο του χρόνου οδήγησαν στην ανάγκη επισκευής της. Ωστόσο η ιδιαίτερη φολιδωτή κατασκευή, που είναι αρκετά εύκαμπτη και εμφανίζει ταλαντώσεις στις δυναμικές φορτίσεις, δεν μπορεί να στερεωθεί με μεμβράνη (καμία στεγανωτική μεμβράνη δεν μπορεί να ακολουθήσει την ταλάντωση αυτη), γι’ αυτό και κρίνεται απαραίτητη η αντικατάστασή της.

Οι εργασίες αναμένεται να διαρκέσουν ένα μήνα και θα διεξαχθούν κατά τη διάρκεια λειτουργίας του θερινού τμήματος της Βουλής.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.