Οι Αθηναίοι μπορούν πλέον να ψωνίζουν με φυσική παρουσία στα καταστήματα την πρώτη μέρα της επαναλειτουργίας τους. Μέχρι στιγμής η κίνηση δεν είναι αυξημένη, τα μέτρα τηρούνται και οι καταναλωτές φτάνουν στα μαγαζιά αφού πρώτα έχουν κλείσει ραντεβού και έχουν στείλει SMS στο 13032. Μετά λαμβάνουν επιβεβαιωτικό μήνυμα με την επωνυμία της επιχείρησης, τη διεύθυνση και τον ΑΦΜ καθώς και το χρονικό διάστημα παραλαβής.

Στο SMS δεν αναγράφεται κάποιος κωδικός αλλά το ονοματεπώνυμό μας. Θα λάβουμε απάντηση «Μετακίνηση σε εμπορικό κατάστημα» και από εκείνη τη στιγμή θα έχουμε στη διάθεσή μας τρεις ώρες για να ψωνίσουμε.

Υπενθυμίζουμε ότι ισχύει κόφτης για το 13032, δηλαδή δεν θα μπορούμε να στέλνουμε πάνω από ένα μήνυμα τη μέρα. Αν το επιχείρησουμε θα λάβουμε την απάντηση «Η μετακίνησή σας δεν είναι εφικτή, επιτρέπεται μία μετακίνηση ημερησίως».

«Δεν μπορώ να εγγυηθώ ότι δε θα ξανακλείσει το λιανεμπόριο. Συμφωνώ ότι δεν έπρεπε να κλείσει το click away στα καταστήματα. Στην ένδυση και στην υπόδηση, ωστόσο, δεν εξυπηρετεί. Αλλά σε ένα μεγάλο κομμάτι της αγοράς πέτυχε. Σήμερα γράφουμε ιστορικό ρεκόρ εμβολιασμού στη χώρα, οπότε κερδίζοντας έδαφος προσδοκούμε να συνεχίσουμε», είπε στο MEGA.

Για όσους θέλουν να κάνουν σήμερα τα ψώνια τους στην Ερμού θα μπορούν επίσης να κάνουν rapid test στο Σύνταγμα, όπου από το πρωί βρίσκεται κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, αλλά και στο Μοναστηράκι.

Φωτογραφίες: Γιάννης Κέμμος

Δείτε φωτογραφίες από τις πρακτορεία Eurokinissi και INTIME: