Η ανάπτυξη του κλάδου της κρουαζιέρας μετά το 2010, αλλά και θέματα της Μεσογειακής Ένωσης Κρουαζιέρας «MedCruise», που συνέρχεται στη Βαρκελώνη την επόμενη εβδομάδα, συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχαν ο πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (Clia Europe) Πιερφρανσέσκο Βάγκο, ο διευθυντής της Clia Μπο Λάρσεν και το μέλος της Clia Κυριάκος Αναστασιάδης, με τη διοίκηση του ΟΛΠ.

Και οι δύο πλευρές εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την ανάπτυξη του κλάδου και τη σταθεροποίηση της ελληνικής κρουαζιέρας μετά το 2010 σε σταθερά ποσοστά.

Όπως υπογράμμισε ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς Γιώργος Ανωμερίτης, «ο θαλάσσιος τουρισμός είναι ένα ιδιαίτερα ευπαθές προϊόν στις τοπικές και διεθνείς κρίσεις, από τις οποίες δοκιμάζεται και φέτος η περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου».

«Ευτυχώς», πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΟΛΠ, «οι θαλάσσιες περιοχές του Αιγαίου και του Ιονίου είναι “θάλασσες ασφάλειας και ειρήνης” και με τη συνεχή αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών δεν θα δοκιμαστούν από μεγάλες διαταραχές».