Ένα σύγχρονο πάρκο 10 στρεμμάτων με μια πρότυπη παιδική χαρά, χώρους αναψυχής, ποδηλατόδρομο και χώρο στάθμευσης, προτίθεται να δημιουργήσει για τον Δήμο Πειραιά ο ΟΛΠ.

Το πάρκο αναμένεται να κατασκευαστεί στην πύλη Ε12, στην περιοχή της κρουαζιέρας ενώ η πρόσβαση θα είναι ελεύθερη για όσους επιθυμούν να το επισκεφθούν.

Αυτό ανακοίνωσε ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης μέσω ανάρτησης στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook όπου και δημοσίευσε φωτογραφίες από τα σχέδια του φιλόδοξου έργου το οποίο παρουσιάστηκε σήμερα στο Δημαρχείο από τον Πρόεδρο της ΟΛΠ Α.Ε. κ. Yu Zenggang, παρουσία του Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κώστα Κατσαφάδου.

Στην ανάρτηση του, ο κ. Μώραλης αναφέρει: «Ένα σύγχρονο πάρκο 10 στρεμμάτων με μια πρότυπη παιδική χαρά, χώρους αναψυχής, ποδηλατόδρομο και χώρο στάθμευσης, προτίθεται να δημιουργήσει για τον Δήμο Πειραιά ο ΟΛΠ, στην πύλη Ε12 στην περιοχή της κρουαζιέρας, με ελεύθερη πρόσβαση για όλους. Το έργο, μας παρουσίασε σήμερα στο Δημαρχείο ο Πρόεδρος της ΟΛΠ Α.Ε. κ. Yu Zenggang, παρουσία του Υφυπουργού Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Kostas Katsafados.

Πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία που αποδεικνύει ότι όταν υπάρχει συνεργασία μεταξύ του Δήμου, της διοίκησης του λιμανιού και των εκπρόσωπων της Kυβέρνησης, η πόλη μας μπορεί ωφεληθεί. Με αυτό το έργο και με τη δημιουργία των ξενοδοχείων που αποτελούν προαιρετική επένδυση, αρχίζει σταδιακά να επιτυγχάνεται η ενοποίηση της πόλης με το λιμάνι, κάτι το οποίο αποτελεί διαχρονικά ένα ζητούμενο για τον Δήμο Πειραιά.

Ελπίζω ότι στο μέλλον θα έχουμε κι άλλες ανάλογες συνέργειες με τη διοίκηση του λιμανιού. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι δεν θα επιμείνουμε στη διεκδίκηση λύσεων που αφορούν περιβαλλοντικά και κυκλοφοριακά ζητήματα. Ο Πειραιάς αλλάζει προς το καλύτερο και πιστεύω ότι σε ένα διάστημα 3 ετών θα μπορέσουμε να αξιώσουμε και με την ανάπτυξη της κρουαζιέρας, ουσιαστικά οφέλη για την πόλη μας.

Ένα σύγχρονο πάρκο 10 στρεμμάτων με μια πρότυπη παιδική χαρά, χώρους αναψυχής, ποδηλατόδρομο και χώρο στάθμευσης,…

Posted by Γιάννης Μώραλης on Wednesday, March 31, 2021