Οι περίπου 500 κάτοικοι της Αμμουλιανής στο τρίτο πόδι της Χαλκιδικής, καλούνται να δηλώσουν την πρόθεσή τους για εμβολιασμό κατά της COVID-19 μέχρι την ερχόμενη Κυριακή 4 Απριλίου. Το νησί εντάχθηκε στον εθνικό σχεδιασμό του υπουργείου Υγείας για οριζόντιο εμβολιασμό σε νησιά με πληθυσμό μικρότερο των χιλίων κατοίκων.

Ο εμβολιασμός θα πραγματοποιηθεί έως τις 16 Απριλίου και οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν το ΑΜΚΑ τους και να γνωστοποιούν τον αριθμό ενός κινητού τηλεφώνου για επικοινωνία με τις αρμόδιες υπηρεσίες όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Το ισχυρότερο όπλο που διαθέτουμε ως κοινωνία απέναντι στον κορονοϊό είναι τα εμβόλια και γι αυτό θεωρούμε ιδιαίτερα θετική εξέλιξη την αποδοχή του υπουργείου Υγείας να συμπεριλάβει την Αμμουλιανή στα νησιά, των οποίων οι κάτοικοι θα εμβολιαστούν στο σύνολό τους χωρίς περιορισμούς. Δίνεται έτσι ακόμα ένα πλεονέκτημα στην περιοχή μας, τόσο στην άμυνα κατά της διασποράς του ιού, όσο και ενόψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου» δήλωσε ο δήμαρχος Αριστοτέλη, Στέλιος Βαλιάνος, όπου ανήκει η Αμμουλιανή.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast.gr. Ακολουθήστε το Newsbeast.gr σε Instagram, Facebook και Twitter.