Για τα κρούσματα που την Τρίτη (30/3) ξεπέρασαν τις 4.300 αλλά και τις συζητήσεις για άρση των μέτρων μίλησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη την Τετάρτη (31/3) ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε «είναι λάθος η έννοια της λέξης ”ανοίγω”» τονίζοντας «πρέπει να θεραπεύσουμε τις αιτίες που μας έφεραν εδώ».

«Εδώ μας έφερε ο χειμώνας, ο ίδιος ο ιός που είναι πιο μεταδοτικός και οι μεταδόσεις που γίνονται στις κοινωνίες» υπογράμμισε.

Όπως εξήγησε μιλώντας στον ΣΚΑΪ «οι μεταδόσεις του κορονοϊού γίνονται μέσα στα σπίτια (πάω σε σπίτια συγγενών ή φίλων, βγάζω την μάσκα πιο εύκολα) ενώ επεσήμανε πως τα νοσοκομεία είναι γεμάτα με κόσμο που κόλλησε με μεγάλες… φούσκες».

Όπως πρότεινε θεωρεί πως πρέπει να ξεκινήσει αρχικά το μικρό λιανεμπόριο με άνοιγμα για μια εβδομάδα των μικρών επιχειρήσεων και μετά να ανοίξουν τα μεγάλα καταστήματα με μεγάλη προσοχή έτσι ώστε να μειωθεί η μετάδοση στα σπίτια.

«Η εστίαση πρέπει να ανοίξει σε εξωτερικούς χώρους και ότι τα σχολεία δεν γίνεται να τα ανοίξουν όλα μαζί. Πρέπει πρώτα να ανοίξουν τα λύκεια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος υπογράμμισε πως ο κόσμος δεν συμμετέχει στην εφαρμογή του lockdown γιατί δεν αντέχει άλλο και ότι το εμβόλιο αποτελεί τη λύση.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), Γιώργος Καρανίκας δήλωσε επίσης στον ΣΚΑΪ πως έχουν υιοθετήσει και τις προτάσεις του κ. Βασιλακόπουλου και αναμένουν τις προτάσεις για το άνοιγμα του λιανεμπορίου με αγωνία.