Την χορηγία του στον κατάλογο της έκθεσης «Το 1821 στη ζωγραφική», η οποία σηματοδοτεί την επαναλειτουργία της Εθνικής Πινακοθήκης-Μουσείο Αλέξανδρου Σούτσου επ’ αφορμή της συμπλήρωσης 200 ετών από τον απελευθερωτικό αγώνα του 1821 ανακοίνωσε ο ΑΔΜΗΕ.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, κ. Μάνος Μανουσάκης δήλωσε σχετικά: «Με μεγάλη μας χαρά αποδεχθήκαμε την πρόσκληση της Εθνικής Πινακοθήκης και της Διευθύντριάς της, Μαρίνας Λαμπράκη Πλάκα, να είμαστε χορηγοί του καταλόγου της Έκθεσης. Είμαστε βέβαιοι για την επιτυχία της και το αποτύπωμα που θα αφήσει στην ιστορική συγκυρία που βιώνουμε, μέσα από την αφύπνιση της ιστορικής μνήμης που τόσο πολλή ανάγκη έχουμε στις μέρες μας».

Η διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης, κ. Μαρίνα Λαμπράκη Πλάκα δήλωσε, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ: «Με ιδιαίτερη χαρά εγκαινιάσαμε το νέο λαμπρό κτήριο της Εθνικής Πινακοθήκης-Μουσείο Αλέξανδρου Σούτσου με μια επετειακή έκθεση για την ιστορική επέτειο των 200 ετών από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης. Οφείλουμε θερμές ευχαριστίες στον κ. Μάνο Μανουσάκη, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΑΔΜΗΕ, που με τη γενναιόδωρη χορηγία του μας επέτρεψε να συνοδεύσουμε την έκθεση του ’21 με έναν κατάλογο αντάξιο του μεγάλου γεγονότος».