Μπορεί πάνω από τον αττικό ουρανό να πετάξαν τιμητικά, ανήμερα της 25ης Μαρτίου, γαλλικά και ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη, ωστόσο σε μια ανάλογη κίνηση προέβησαν και τα ελληνικά F-16, πάνω από την πρωτεύουσα της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας το πρωί του Σαββάτου.

Κατόπιν αιτήματος της γειτονικής χώρας, τρία ελληνικά μαχητικά απογειώθηκαν από τη χώρα μας και έκαναν την εμφάνισή τους πάνω από τα Σκόπια, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την συμπλήρωση ενός έτους από την προσχώρηση του εν λόγω κράτους στη Βορειοατλαντική Συμμαχία του ΝΑΤΟ.

Θυμίζουμε ότι το ελληνικό Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, έχει αναλάβει την εκπαίδευση του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, με ομάδα εκπαιδευτών της Ανώτατης Διακλαδικής Σχολής Πολέμου να μεταβαίνει επί τούτου στα Σκόπια. Το πρόγραμμα στρατιωτικής συνεργασίας έχει ως σκοπό τη συνδρομή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στην ομαλή και γρήγορη εξοικείωση της γείτονος με τις διαδικασίες της συμμαχίας, καθώς και την ενίσχυση των δεσμών μεταξύ των των δύο χωρών.

(εξωτερική φωτογραφία αρχείου)