Πρόγραμμα στέγασης για 800 αστέγους από το υπουργείο Εργασίας

Τι περιλαμβάνει η προκήρυξη


ΕΛΛΑΔΑ
11:12
27/08/2014
Πρόγραμμα στέγασης για 800 αστέγους από το υπουργείο Εργασίας
loading

Ένα νέο πρόγραμμα στέγασης, σίτισης και κοινωνικής φροντίδας για περίπου 800 αστέγους προωθεί το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας. Σύμφωνα με την προκήρυξη, μέσω του προγράμματος, μπορούν να χρηματοδοτηθούν τα εξής:

- Κάλυψη ενοικίου για διάστημα έως ενός έτους, με ποσό 180 ευρώ τον μήνα για ένα άτομο, 240 ευρώ για δύο ενήλικες και 280 ευρώ για οικογένειες.

- Κάλυψη εξόδων επισκευής υφιστάμενης κατοικίας, με ποσό έως 3.600 ευρώ.

- Δαπάνες οικοσκευής, βασικών αναγκών ένδυσης κα υπόδησης, υπηρεσιών κοινωνικής ωφέλειας και σύνδεσης στο Διαδίκτυο, με ποσό έως 1.500 ευρώ για μεμονωμένα άτομα και 2.000 ευρώ για οικογένειες.

- Δαπάνες κάλυψης καθημερινών αναγκών (περιλαμβανομένης σίτισης και καρτών μετακίνησης) έως 200 ευρώ μηνιαίως για μεμονωμένα άτομα και 250 ευρώ για οικογένειες.

- Απόκτηση εργασιακής εμπειρίας σε επιχειρήσεις με τον κατώτατο μισθό.

- Υποστήριξη για τη δημιουργία επιχείρησης ή αυτοαπασχόλησης με ποσό έως 6.000 ευρώ.

- Απασχόληση στον αγροτικό τομέα με ποσό επίσης έως 6.000 ευρώ.

- Παροχή υπηρεσιών κατάρτισης μέσω voucher κατάρτισης και πάλι μέχρι του ποσού των 6.000 ευρώ.

Το πρόγραμμα «Στέγαση και Επανένταξη» περιλαμβάνει παρεμβάσεις ανάλογα με τις δυνατότητες των επωφελούμενων όπως αυτές θα αποτυπώνονται σε ατομικό σχέδιο επανένταξης .

Στο πλαίσιο αυτό προβλέπεται και η στήριξης μετακίνησης – μετοίκησης από περιφέρεια σε περιφέρεια , από πόλη σε χωριό και η εγκατάσταση σε αγροτική περιοχή κ.λ.π.

Ο προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται σε 9.400.000 ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί από πόρους του πρωτογενούς πλεονάσματος του κρατικού προϋπολογισμού.

Η πρόσκληση τίθεται σε δημόσια διαβούλευση, η οποία θα διαρκέσει έως και την 1η Σεπτεμβρίου και ώρα 24.00. Μετά το πέρας της διαβούλευσης –λαμβάνοντας υπόψη και τα συμπεράσματά της- το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας θα προχωρήσει άμεσα στην οριστική δημοσίευση της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει