Επιστρέφει ο χειμώνας τις επόμενες μέρες με ανοιχτό το ενδεχόμενο να χιονίσει ακόμα και στα βόρεια προάστια της Αττικής.

Την Πέμπτη, ανήμερα της 25ης Μαρτίου, τα φαινόμενα θα είναι έντονα με πιθανότητα χιονοπτώσεων σε Άγιο Στέφανο, Θρακομακεδόνες, η Άνοιξη, Βίλια, Εκάλη, Αφίδνες, Μαλακάσα, Αυλώνας, ίσως και Φυλή, Βαρνάβα και η Ιπποκράτειο πολιτεία, Γραμματικό, ψηλά στην πόλη της Πεντέλης, Δροσιά, Διόνυσο, Σταμάτα όπως αναφέρει ο Γιάννης Καλλιάνος.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για Τετάρτη και Πέμπτη

Για την Τετάρτη 24 Μαρτίου:

Στα δυτικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές και στα ορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα βόρεια.

Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τις πρωινές ώρες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά, σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας ενώ στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα χιονίσει και σε πεδινές περιοχές προς το μεσημέρι.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα νότια και θα κυμανθεί σε επίπεδα χαμηλότερα από τα κανονικά για την εποχή σε όλη τη χώρα.

Παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, στα βόρεια κατά τόπους ισχυρός.

Για την Πέμπτη 25 Μαρτίου

Στα βορειοδυτικά λίγες νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο, χιόνια στα ορεινά-ημιορεινά, καθώς και σε περιοχές της βόρειας χώρας, της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας με χαμηλότερο υψόμετρο.

Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Αιγαίο. Σταδιακά τα φαινόμενα στα βόρεια θα σταματήσουν και το βράδυ θα περιοριστούν στις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση στα δυτικά και τα βόρεια.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε επίπεδα χαμηλότερα από τα κανονικά για την εποχή. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, στα βόρεια τοπικά ισχυρός.

Καλλιάνος: Πιθανότητα να χιονίσει από τα βόρεια προάστια της Αττικής

Χιονοπτώσεις στα βόρεια προάστια της Αττικής βλέπει ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος την Πέμπτη. Μάλιστα σε ανάρτησή του στο Facebook παραθέτει και τις περιοχές που υπάρχει πιθανότητα να χιονίσει.

Η ανάρτησή του:

«Την Πέμπτη το πρωί (ανήμερα της 25ης Μαρτίου) υπάρχει μια πιθανότητα να χιονίσει από τα βόρεια προάστια της Αττικής και βορειότερα-βορειοδυτικότερα και βορειοανατολικότερα γεωγραφικά στο νομό.
Αυτή την ώρα, το εκτιμώμενο υψόμετρο πάνω από το οποίο θα εκδηλώνονται πρόσκαιρες χιονοπτώσεις την Πέμπτη το πρωί, είναι περίπου τα 300-350 μέτρα.

Θα το θεωρήσω μεγάλη έκπληξη οι χιονοπτώσεις να κατέβουν χαμηλότερα υψομετρικά, ενώ λόγω του ότι μετά το πρωινό οι θερμοκρασίες θα ανέβουν κάπως εύκολα, οι όποιες χιονοπτώσεις θα περιοριστούν σχετικά γρήγορα στα γύρω ορεινά και ημιορεινά.

Αν με ρωτάτε αν θα χιονίσει για παράδειγμα στην Κηφισιά ή και λίγο χαμηλότερα το πρωί της Πέμπτης, θα σας απαντήσω ότι φαίνεται να είναι οριακό. Πιο πιθανό είναι να χιονίσει για παράδειγμα σε περιοχές όπως ο Άγιος Στέφανος, οι Θρακομακεδόνες, η Άνοιξη, τα Βίλια, η Εκάλη, οι Αφίδνες, η Μαλακάσα, ο Αυλώνας, ίσως και η Φυλή, ο Βαρνάβας και η Ιπποκράτειος πολιτεία, το Γραμματικό, ψηλά στην πόλη της Πεντέλης, η Δροσιά, ο Διόνυσος, η Σταμάτα κτλπ.

Στους νομούς Βοιωτίας και Φθιώτιδας οι χιονοπτώσεις θα κατέβουν ακόμη χαμηλότερα υψομετρικά ενώ στην Εύβοια, όπως και στην βόρεια Αττική, οι χιονοπτώσεις θα εκδηλώνονται το πρωί της Πέμπτης πάνω από τα 300-350 περίπου μέτρα.

ΥΓ : Όλα αυτά ισχύουν αν δεν αλλάξει κάτι στα επόμενα τρεξίματα των προγνωστικών μοντέλων».

ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΗΣ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ ΘΑ ΧΙΟΝΙΣΕΙ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗ Την Πέμπτη το πρωί (ανήμερα της 25ης Μαρτίου) υπάρχει μια…

Posted by Γιάννης ΚαλλιάνοςΑ on Monday, March 22, 2021