Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι εργασίες στο κέντρο της Αθήνας και ειδικά μπροστά από τη Βουλή και στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, ενόψει και των εορτασμών για την 25η Μαρτίου και την στρατιωτική παρέλαση.

Μπορεί η πανδημία αυτό τον καιρό να βρίσκεται σε έξαρση, ιδίως στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας, ωστόσο το Προεδρικό Μέγαρο ετοιμάζεται να ανοίξει τις πύλες του ενόψει της συμπλήρωσης 200 χρόνων από την έναρξη της Επανάστασης του 1821. Ειδικότερα, παραμονή της εθνικής επετείου, την Τετάρτη 24 Μαρτίου, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας προσκαλεί σε δείπνο δύο αρχηγούς κρατών, έναν πρίγκιπα και φέρελπι βασιλιά και έναν πρωθυπουργό προκειμένου να τιμήσουν το εμβληματικότερο γεγονός της νεότερης Ιστορίας μας.

Ειδικότερα, στο γεύμα αναμένεται να συμμετάσχουν ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Μανουέλ Μακρόν με τη σύζυγό του Μπριζίτ, ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου και πρίγκιπας της Ουαλίας Κάρολος με τη σύζυγό του, δούκισα της Κορνουάλης Καμίλα και ο πρωθυπουργός της Ρωσικής Ομοσπονδίας Μιχαήλ Μισούστιν. Παράλληλα το παρών αναμένεται να δώσει και ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας και μια σειρά άλλων προσωπικοτήτων.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει γίνει, νωρίτερα όλο μαζί θα παραστούν στα εγκαίνια της νέας Εθνικής Πινακοθήκης, ενώ την επόμενη μέρα θα παρακολουθήσουν την παρέλαση η οποία αναμένεται να ανοίξει με έφιππους άνδρες που θα φοράνε παραδοσιακές στολές ενώ δεν αποκλείεται στον αττικό ουρανό να πετάνε εκτός από αεροσκάφη της Πολεμικής μας Αεροπορίας, γαλλικά μαχητικά Rafale και αμερικανικά F-16.

Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος