Ενα «μαύρο» ρεκόρ έσπασε την Καθαρά Δευτέρα στην Πάτρα καθώς οι νοσηλευόμενοι με κορoνοϊό ξεπέρασαν για πρώτη φορά τους 200.

Σύμφωνα με το tempo24.news, συνολικά 216 άνθρωποι νοσηλεύονται στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών του Ρίου και το νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας».

Από αυτούς οι 30 δίνουν τη μάχη με τον φονικό ιό στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό νοσηλευομένων στην Πάτρα, από την αρχή της πανδημίας μέχρι και σήμερα.

Το Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» βρίσκεται για πρώτη φορά αντιμέτωπο με έναν τόσο μεγάλο αριθμό νοσηλευομένων, με τις αντοχές του να δοκιμάζονται. Συνολικά στα κρεβάτια του νοσοκομείου βρίσκονται 101 ασθενείς με κορoνοϊό, εκ των οποίων οι 10 βρίσκονται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Μάλιστα, σύμφωνα με το ίδιο τοπικό Μέσο, είναι τέτοια η πίεση που δέχεται το νοσοκομείο, που άνοιξε ακόμη ένα κρεβάτι ΜΕΘ για να μπορέσουν να καλυφθούν οι ανάγκες των περιστατικών με κορoνοϊό.

Οσον αφορά στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών του Ρίου, η πίεση συνεχίζει να είναι στα ύψη. Στη μονάδα για περιστατικά κορoνοϊού νοσηλεύονται 95 ασθενείς θετικοί στον ιό και 20 ασθενείς στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Την τελευταία ημέρα καταγράφηκαν στην Αχαΐα 65 νέα κρούσματα κορoνοϊού.