Περιορισμό στο υπερβολικό κόστος χρήσης των κινητών τηλεφώνων που χρησιμοποιούν τα μέλη της κυβέρνησης και οι υπηρεσίες των υπουργείων, βάζει ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης με εγκύκλιο που απέστειλε προς όλα τα υπουργεία. Σκοπός της πρωτοβουλίας αυτής αποτελεί η υπαγωγή όλων των κινητών τηλεφώνων σε ένα πρόγραμμα (ή ένα ανά υπουργείο) «με στόχο τον περιορισμό της κρατικής δαπάνης για την πληρωμή των λογαριασμών των κινητών τηλεφώνων».

Στη σχετική εγκύκλιο, ο κ. Ραγκούσης αναφέρει ότι «η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του υπουργείου Εσωτερικών, με δεδομένες τις δημοσιονομικές συνθήκες της χώρας, αναλαμβάνει την προσπάθεια, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, για ακόμη μεγαλύτερη περιστολή των δημόσιων δαπανών και εξορθολογισμού των εξόδων και τη χρήση των συνδέσεων κινητών τηλεφώνων στο δημόσιο».

Και αυτό διότι, όπως επισημαίνει ο κ. Ραγκούσης, «έχει παρατηρηθεί ότι με τα ήδη υπάρχοντα προγράμματα των επί μέρους υπουργείων υπάρχει χρέωση όταν καλούνται μεταξύ τους κινητά τηλέφωνα, ακόμη και του ίδιου υπουργείου».

Επίσης, καλεί τις αρμόδιες υπηρεσίες των υπουργείων, προκειμένου να διερευνηθεί η δυνατότητα υπαγωγής όλων των κινητών τηλεφώνων σε ένα πρόγραμμα και να προετοιμαστούν οι προδιαγραφές που πρέπει να έχουν οι προσφορές των εταιριών κινητής τηλεφωνίας, να κάνουν γνωστά μέχρι τις 25 Νοεμβρίου τα εξής στοιχεία:

-Το συνολικό αριθμό συνδέσεων κινητών τηλεφώνων σε κάθε υπουργείο.

-Με ποιο πρόγραμμα χρησιμοποιούνται και από ποια εταιρία προμηθεύτηκαν τα κινητά τηλέφωνα.

-Το συνολικό κόστος των συνδέσεων κινητής τηλεφωνίας από το 2008 έως σήμερα.

-Το ανώτατο όριο μονάδων τηλεφωνικών συνδιαλέξεων που είχαν καθοριστεί για κάθε κινητό της υπηρεσίας.