Για μεταβολή του καιρού που επίκεντρο θα έχει τη δυτική, κεντρική και βόρεια Ελλάδα κάνει λόγο ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου.

Όπως χαρακτηριστικά τονίζει οι βόρειες περιοχές της χώρας την Τρίτη (9/3) θα έχουν την περισσότερη συννεφιά ενώ θα σημειωθούν και λίγες βροχές. «Λίγο πιο βόρεια από εμάς στα Βαλκάνια έχει κατέβει μία κρύο μάζα πολικής προέλευσης η οποία μετατρέπει τις όποιες βροχές σε χιονοπτώσεις και μάλιστα αρκετά πυκνές» δήλωσε εξηγώντας πως αυτά τα φαινόμενα θα κινηθούν και ελαφρώς πιο νότια.

Σήμερα κυρίως η δυτική Ελλάδα θα έχει τα λιγότερα σύννεφα και τα μεγαλύτερα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Ενώ σε μερικές περιοχές οι συννεφιές θα δώσουν μερικές ασθενείς βροχές. Το μεσημέρι προς το απόγευμα θα φαινόμενα από το ύψος της Θεσσαλίας και νοτιότερα θα σταματήσουν ενώ βροχές θα δούμε θα δούμε στα βόρεια.

Ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ επισημαίνει πως από το δεύτερο κιόλας μισό της Τετάρτης θα υπάρχουν πυκνές συννεφιές στα βόρεια και οι βροχές θα είναι αξιόλογες κυρίως σε όλο το δυτικό και δυτικό – βορειοδυτικό τμήμα της χώρας.

Το κακό της υπόθεσης σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου είναι πώς σύμφωνα με την πρόγνωση θα βρέξει μάλλον αρκετά και στις σεισμόπληκτες περιοχές της Θεσσαλίας.

Την εμφάνισή τους αργά το βράδυ της Τετάρτης προς τα ξημερώματα της Πέμπτης θα κάνουν και τα χιόνια στα ορεινά τμήματα της κεντρο-βόρειας Μακεδονίας και Θράκης καθώς ψυχρές αέριες μάζες από τα Βαλκάνια θα κατέβουν νοτιότερα.

Την Πέμπτη ο βοριάς θα είναι παγερός αλλά μέχρι το απόγευμα ο καιρός θα έχει βελτιωθεί και η ηλιοφάνεια θα επιστρέψει και πάλι την Παρασκευή. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στις βόρειες περιοχές της Μακεδονίας και της Ηπείρου ενώ μέχρι το βράδυ ο καιρός θα έχει βελτιωθεί.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι βελτιωμένος ενώ το Σάββατο θα υπάρξουν κάποιες συννεφιές από τα νότια ωστόσο με τα μέχρι τώρα δεδομένα δεν θα είναι ικανές να δώσουν αξιόλογα φαινόμενα πέρα από κάποιες τοπικές βροχές.

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδα ο καιρός θα είναι ήπιος ενώ μέχρι τις 19 Μαρτίου υπάρχουν ενδείξεις για κατεβασιές κρύου αέρια από τα βόρεια προς τα Βαλκάνια.