Σε πέντε προσαγωγές προχώρησε η αστυνομία γύρω από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου περιμετρικά του Ιδρύματος είχαν αναπτυχθεί από νωρίς το βράδυ δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. Η Πρυτανεία του ΑΠΘ τελεί εδώ και μέρες υπό κατάληψη.

Λίγο πριν από τις 10.30 το βράδυ οι αστυνομικές δυνάμεις αποχώρησαν καθώς οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν ήταν έντονες, ενώ μεταξύ άλλων οι καθηγητές του Πανεπιστημίου αλλά και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ εξέφρασαν την έντονη αντίθεσή τους σε οποιαδήποτε επέμβαση.

Στον χώρο του Πανεπιστημίου βρέθηκε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, αποτελούμενη από τους βουλευτές Γιάννη Αμανατίδη, Κατερίνα Νοτοπούλου και Δώρα Αυγέρη, μαζί με τον Συντονιστή της Νομαρχιακής Επιτροπής Θεσσαλονίκης του κόμματος Κώστα Αμπατζά και πανεπιστημιακούς καθηγητές, μεταξύ αυτών ο πρώην πρύτανης του ΑΠΘ Γιάννης Μυλόπουλος, η Ιφιγένεια Καμτσίδου κ.ά. Σε δηλώσεις τους οι βουλευτές ζήτησαν την αποχώρηση των αστυνομικών.

«Επιχειρήθηκε απόψε μια νέα απόπειρα εισβολής της αστυνομίας στο χώρο της πρυτανείας του ΑΠΘ. Η αντίδραση των εργαζομένων, των φοιτητών, των καθηγητών, πολλών καθηγητών του πανεπιστημίου, ήταν άμεση και τελικά απ’ ό,τι φαίνεται αποτράπηκε αυτή η εισβολή», δήλωσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής.

«Φυσικά η κυβέρνηση δεν θεωρούμε ότι θα παρατήσει εύκολα και θα παραιτηθεί από την προσπάθειά της να επιβάλει “τον νόμο και την τάξη” έτσι όπως αυτή τα εννοεί στο πανεπιστήμιο και να εφαρμόσει έναν νόμο ο οποίος είναι απαράδεκτος από κάθε άποψη», προσέθεσε.