Απλός και φιλικός, ακόμα και με τους παπαράτσι που έχουν στήσει «ενέδρα» στην Πλάκα, την Ελούντα και την ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου της Κρήτης, προκειμένου να καταγράψουν με τον φωτογραφικό φακό τους κάθε βήμα του ίδιου και της οικογένειάς του, ήταν ο Σαουδάραβας κροίσος Αλ Ουαλίντ μπιν Ταλάλ.

Ο πρίγκιπας, με την αμύθητη περιουσία, έχει αποδείξει με την έως τώρα στάση του απέναντι στους Κρητικούς και τους δημοσιογράφους-φωτορεπόρτερ που τον «πολιορκούν» ένας ότι είναι «πρίγκιπας» κυριολεκτικά και μεταφορικά.

Το μεσημέρι του Σαββάτου, ο Ταλάλ «συνελήφθη» να απολαμβάνει με το ποδήλατό του, τις ομορφιές της Πλάκας και της Ελούντας, συνοδεία βέβαια 15 ανδρών της προσωπικής του φρουράς, που τον ακολουθούσαν με ποδήλατα και δύο βαν.

Στη θέα της φωτογραφικής μηχανής, όπως αναφέρει το cretefocus.gr, δεν αντέδρασε ούτε ο Σαουδάραβας ούτε οι άνδρες της προσωπικής του ασφάλειας, αντίθετα ήταν φιλικός, χαιρέτησε και συνέχισε τη βόλτα του…

Ο Αλ Ουαλίντ μπιν Ταλάλ έφτασε στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης», του Ηρακλείου, την Παρασκευή, με ιδιωτικό Jumbo 747.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα τοπικά μέσα, οι συνοδοί του διαμένουν σε πολυτελέστατο ξενοδοχείο της Πλάκας, όπου ο Σαουδάραβας έχει νοικιάσει 23 δωμάτια, ενώ ο ίδιος και η οικογένειά του διαμένουν στην θαλαμηγό του, που έχει αγκυροβολήσει ανοιχτά της Σπίναλογκας…

Δείτε τις φωτογραφίες:

Η εντυπωσιακή θαλαμηγός του Σαουδάραβα που είναι αραγμένη στα κρυστάλλινα νερά της Σπιναλόγκας

Επιχειρηματικό ενδιαφέρον για την Κρήτη και όχι μόνο

Ο πρίγκιπας έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα, καθώς επίσης και για τη διαχείριση του Αστέρα Βουλιαγμένης.Πληροφορίες αναφέρουν, επίσης, ότι ο Σαουδάραβας ενδιαφέρεται για το Grand Resort Lagonissi, που ανήκει στον ΕΟΤ. Το ξενοδοχειακό συγκρότημα έχει μισθωθεί στον Όμιλο Μαντωνανάκη, στον οποίο ανήκει και το ξενοδοχείο στο οποίο θα καταλύσει ο Ταλάλ στην Ελούντα.

Το νούμερο 32 στη λίστα του Forbes

Ο 59χρονος, που κατέχει την 32η θέση στη λίστα του Forbes (το οποίο μάλιστα έχει μηνύσει) με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, αφού η προσωπική του περιουσία ανέρχεται σε 20,2 δισ. δολάρια, είναι ιδρυτής του κολοσσού Kingdom Holdings, μέσω του οποίου επενδύει σε ξενοδοχεία, ακίνητα και μετοχές, όπως το twitter.

Μετέχει σε εταιρείες όπως η Citigroup, η Apple, η News Corporation, ενώ ιδιαίτερη αδυναμία έχει στα ξενοδοχεία. Ελέγχει μετοχικό ποσοστό στον όμιλο Four Seasons Hotels and Resorts και σε πολυτελέστατα ξενοδοχεία όπως το George V στο Παρίσι και το Savoy στο Λονδίνο.

Το 2012, η επενδυτική του εταιρεία εξαγόρασε μετοχές του twitter αξίας 300 εκατ. δολαρίων, οι οποίες κοστίζουν σήμερα πάνω από 1 δισ. δολάρια. Επιπλέον, κατέχει το 80% στη Rotana, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον χώρο των media της Μέσης Ανατολής.

Το 2013, ο πρίγκιπας μήνυσε το Forbes με το επιχείρημα ότι η περιουσία του είναι πολύ μεγαλύτερη από 20 δισ. δολάρια, και γιατί, όπως υποστήριξε, σε άρθρο του περιοδικού για τον ίδιο περιλαμβάνονταν πολλές ανακριβείς πληροφορίες.

Και η σύζυγος του Σαουδάραβα πρίγκιπα απολαμβάνει τις ομορφιές της Κρήτης

To Βloomberg υπολογίζει την περιουσία του στα 30,9 δισ. δολάρια.

Στην προσωπική του συλλογή υπάρχουν ανεκτίμητης αξίας κοσμήματα, ιδιωτικά αεροσκάφη (ένα Boeing 747, ένα Airbus 321 κι ένα Hawker Siddeley 125) καθώς και δύο σούπερ γιοτ.

Το ένα είναι μήκους 85,9 μέτρων και άλλαξε πολλά χέρια μέχρι να φθάσει στα δικά του: αρχικά ανήκε στον σαουδάραβα έμπορο όπλων Αντνάν Κασόγκι κι αφού έκανε ένα κινηματογραφικό πέρασμα από την ταινία «Ποτέ μη λες ποτέ» του Τζέιμς Μποντ μεταπωλήθηκε στον σουλτάνο του Μπρουνέι, έπειτα στον Ντόναλντ Τραμπ κι όταν εκείνος χρεοκόπησε το πήρε ο πρίγκιπας Αλ Ουαλίντ. Το δεύτερο, μήκους 173 μέτρων, το απέκτησε το 2010, έναντι 500 εκατ. δολαρίων και το ονόμασε «New Kingdom 5KR».

Πηγή:cretefocus.gr