Μικρή είναι η πιθανότητα ενός νέου σεισμού στην Ελασσόνα, ίδιου μεγέθους με τον χθεσινό και τον προχθεσινό, σύμφωνα με την τοποθέτηση του Άκη Τσελέντη.

Ωστόσο, ο ίδιος τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι, επειδή τα κτίρια είναι πολύ καταπονημένα, με πολύ μικρότερες δονήσεις μπορεί να θρηνήσουμε ακόμη και θύματα. Σύμφωνα με τον καθηγητή, η μετασεισμική ακολουθία θα κρατήσει πολύ καιρό ακόμη και θα δώσει σεισμούς ακόμη και 5,4 ρίχτερ.

Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου χαρακτήρισε τους δύο σεισμούς «δίδυμο σεισμό πάνω στο ίδιο ρήγμα».

Γαλανάκης: Άγνωστο το ρήγμα που έδωσε 5,9 Ρίχτερ

Από την πλευρά του, ο δρ. Γεωλογίας, Δημήτρης Γαλανάκης, επισήμανε μέσω της ΕΡΤ ότι δεν ήταν γνωστή η σεισμική δράση του ρήγματος που έδωσε τον σεισμό των 5,9 Ρίχτερ το βράδυ της Τσικνοπέμπης.

Όπως είπε ο επιστήμονας- μέλος του κλιμακίου του ΕΑΓΜΕ- το ρήγμα του Τυρνάβου είναι γνωστό, όχι όμως και το συγκεκριμένο που έδωσε την τελευταία ισχυρή μετασεισμική δόνηση που έπληξε περισσότερο το Δαμασούλι ανάμεσα στο Δαμάσι και το Μεσοχώρι.

Το μόνο σίγουρο για τους επιστήμονες που συνεχίζουν τη μελέτη των φαινομένων, είναι ότι για τον επόμενο μήνα οι μετασεισμοί θα αποτελούν καθημερινότητα για την ευρύτερη περιοχή  της Ελασσόνας.