«Να μην ισχύσουν τα μέτρα για τον κορονοϊό στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας από αύριο, την ώρα που η περιοχή έχει ενταχθεί στο βαθύ κόκκινο».

Αυτό δήλωσε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, λόγω των εξελίξεων από τις αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις που σημειώνονται στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας.

Αυτήν την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη ευρεία σύσκεψη στην έδρα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, υπό τον Γενικό Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου, με τους δημάρχους της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, ώστε να εξεταστούν λύσεις σε όσα προβλήματα έχει δημιουργήσει η σεισμική δραστηριότητα.

Ζημιές σε 70 σπίτια σε 4 χωριά

Εκτεταμένες είναι οι ζημιές που προκάλεσε ο σεισμός στην Ελασσόνα σε χωριά του δήμου Λαρισαίων. Μέχρι αυτή την ώρα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, 70 σπίτια έχουν χαρακτηριστεί μη κατοικήσιμα σε Αμυγδαλέα, Ραχούλα, Μάνδρα και Κουτσόχερο. Αυτή την ώρα σχεδιάζεται το στήσιμο σκηνών σε αυτά τα χωριά.

Τα κλιμάκια της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών, που έχουν έρθει στην περιοχή από τη Θεσσαλονίκη, συνεχίζουν τις αυτοψίες.

Σοβαρές ζημιές έχουν υποστεί και αποθήκες, αλλά και επαγγελματικοί χώροι.

Σε δεύτερο έλεγχο θα καταγραφούν ενδελεχώς οι ζημιές για να διαπιστωθεί ποια μπορούν να επισκευαστούν και ποια να κατεδαφιστούν. Οι περισσότεροι κάτοικοι που έχουν πληγεί αρνούνται να φιλοξενηθούν σε ξενοδοχεία.

TAGS