Κοινό «μέτωπο» με αίτημα την κατάργηση των διοδίων του Μοσχοχωρίου, στην Εθνική Οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης, σχηματίζουν φορείς, βουλευτές και τοπικοί παράγοντες.

Σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες, μετά τον τραγικό θάνατο τριών νέων σε δυστύχημα στην παλιά Εθνική Οδό Λάρισας-Βόλου, διατυπώθηκε εκ νέου το αίτημα και προτάθηκε η κατάθεση σχετικής τροπολογίας.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του περιφερειακού συμβουλίου Θεσσαλίας και διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον Δήμο Ρήγα Φεραίου και τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα κατά των διοδίων.

Μάλιστα, οι παριστάμενοι βουλευτές της αντιπολίτευσης εξέφρασαν την πρόθεση να καταθέσουν τροπολογία για την κατάργηση του σταθμού διοδίων στο Μοσχοχώρι.

Στην τοποθέτησή του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός δήλωσε:

«Το μήνυμα είναι ένα: κατάργηση των διοδίων. Δεν πάει άλλο. Ο καθένας μπορεί να επιχειρηματολογήσει με πολλούς και διάφορους τρόπους, αλλά νομίζω ότι έφθασε η ώρα να αντιληφθούν ότι τα διόδια στο Μοσχοχώρι φέρνουν πρόβλημα στην ομαλή και ασφαλή μετακίνηση των ανθρώπων, αλλά και στη μεταφορά των εμπορευμάτων. Το αντίτιμο είναι απαγορευτικό και δυσανάλογο με τα χιλιόμετρα που διανύουν, εκείνοι που διανύουν, όταν δεν κατευθύνονται προς την Αθήνα».