Μια νέα μαρτυρία έρχεται να προστεθεί στα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες και βάζουν στον θέση του πρωταγωνιστή τον ηθοποιό – σκηνοθέτη Δημήτρη Λιγνάδη.

Αυτή τη φορά η μαρτυρία δημοσιεύεται αποκλειστικά τη lifo και τα όσα αφηγείται η Α.Α. φέρονται να συνέβησαν την ακαδημαϊκή χρονιά 2004-2005, στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στο Ναύπλιο, όπου ο Δημήτρης Λιγνάδης πήγε για να διδάξει για ένα εξάμηνο, το οποίο όμως δεν ολοκληρώθηκε, καθώς μετά από τέσσερις μήνες διέκοψαν τη συνεργασία μαζί του.

Στην αρχή της μαρτυρίας της, η φοιτήτρια αναφέρει στη δημοσιογράφο Βασιλική Σιούτη: «Από την πρώτη μέρα που μπήκε στο μάθημα έκανε περίεργες ερωτήσεις. Σε εμένα προσωπικά είχε ρωτήσει τι είναι αυτό που δεν θα έκανα ποτέ στο θέατρο. Εγώ δεν ήθελα να απαντήσω, γιατί φαντάστηκα ότι μου το λέει για να με βάλει να το κάνω. Παρόλα αυτά, επειδή επέμενε, του είπα ότι αυτό που δεν θα έκανα θα ήταν να γδυθώ. Και μου είπε “ωραία, γδύσου” και επέμενε με πολύ έντονο τρόπο».

Στην συνέχεια της μαρτυρίας της, η Α.Α. περιέγραψε μια πράξη η οποία φέρεται να συνέβη μέσα στην αίθουσα και για την οποία η φοιτήτρια έχει απευθυνθεί στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών. «Έχω στείλει μια καταγγελία στο ΣΕΗ για ένα από τα πρώτα περιστατικά. Αν με καλέσουν, θα πάω να καταθέσω. Ήταν μία μέρα που είχαμε μάθημα μαζί του και πήγαμε να καθίσουμε κανονικά στην αίθουσα. Εγώ, δυστυχώς, κάθισα στην πρώτη σειρά και λίγο διαγώνια από την έδρα, οπότε τον έβλεπα από τη μέση και κάτω που είχε γυμνό το σημείο του σώματος του αυτό και αυνανιζόταν.

Αυτός με είδε που ξαφνιάστηκα και γελούσε με ένα μειδίαμα, συνεχίζοντας αυτό που έκανε. Μετά τελείωσε, κουμπώθηκε και σηκώθηκε να συνεχίσει το μάθημα. Το συγκεκριμένο το κατήγγειλα στο ΣΕΗ. Αλλά δεν ήταν μόνο αυτό. Κατά τη διάρκεια του μαθήματος κάπνιζε και δεν κάπνιζε απλά τσιγάρα, αλλά χασίς».

Η φοιτήτρια στη μαρτυρία της κάνει λόγο και για σχέση του Δημήτρη Λιγνάδη με συμφοιτητή της. «Στην τάξη είχαμε ένα αγόρι με το οποίο από την πρώτη στιγμή σύναψε σχέση μαζί του. Και μάλιστα, στο τέλος ενός από τα πρώτα μαθήματα, τον πήρε με το αυτοκίνητο και πήγαν στην παραλία. Θυμάμαι ότι στην αρχή ο συμφοιτητής μας μιλούσε με ενθουσιασμό για εκείνον, που τον είχε επιλέξει και έκαναν σχέση. Παρόλα αυτά, από όσα μας μετέφερε στη συνέχεια, αντιλαμβανόμασταν ότι όλα αυτά που μας περιέγραφε ήταν πάρα πολύ κακοποιητικά και τοξικά. Η σχέση αυτή τελείωσε άδοξα. Βρέθηκαν και μια-δυο φορές στην Αθήνα. Σίγουρα δεν ήταν μια κανονική σχέση. Ήταν ένας καθηγητής που είχε σεξουαλικές σχέσεις με έναν 18χρονο φοιτητή, με κακοποιητικά χαρακτηριστικά» αναφέρει η Α.Α.