Σε αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες που διανύουμε είναι ίσως σημαντικότερο από ποτέ να αναγνωρίσουμε και να επιβραβεύσουμε όλους εκείνους που κατάφεραν να αντεπεξέλθουν άμεσα και αποτελεσματικά στις αυξανόμενες απαιτήσεις και προκλήσεις της νέας καθημερινότητας. Οι συνεχείς επενδύσεις και προσπάθειες της Lidl Ελλάς να εξασφαλίσει την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων της μέσα σε αυτές τις συνθήκες οδήγησαν για ακόμη μία φορά την εταιρεία να αναδειχθεί Top Employer για 5η συνεχόμενη χρονιά.

Τη φετινή χρονιά, το Top Employers Institute εντόπισε και βράβευσε πάνω από 1.600 κορυφαίους εργοδότες από 120 χώρες και εδάφη σε 5 ηπείρους. Επιδίωξη του οργανισμού είναι να εντοπίσει εκείνους τους εργοδότες οι οποίοι έχουν εξασφαλίσει για τους εργαζόμενους τους ένα ιδανικό περιβάλλον εργασίας που τους επιτρέπει να εργάζονται απρόσκοπτα, με ασφάλεια και με ευκαιρίες ανέλιξης και εκπαίδευσης.

Χάρη στην υποστήριξη που παρέχει στους εργαζομένους της, τις αμοιβές, την εταιρική της κουλτούρα άλλα και για τις ευκαιρίες εκπαίδευσης και ανάπτυξης που τους προσφέρει, η Lidl Ελλάς κατάφερε να κατακτήσει τον τίτλο του Κορυφαίου Εργοδότη, σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Πιο συγκεκριμένα τα σημεία στα οποία ξεχώρισε η Lidl Ελλάς είναι η επένδυση στην ευημερία των εργαζομένων, η παροχή δυνατοτήτων εκπαίδευσης τους και η ψηφιοποίηση του τρόπου εργασίας.

Όσον αφορά το πρώτο γίνεται αντιληπτό το πόσο σημαντική είναι η συγκεκριμένη προσπάθεια ειδικά αν αναλογιστεί κανείς τις πρωτόγνωρες συνθήκες που επικράτησαν το 2020. Ένας από τους μεγαλύτερους προβληματισμούς που δημιούργησε η πανδημία στις επιχειρήσεις αφορά την σωματική και ψυχική υγεία των εργαζομένων τους. Η Lidl Ελλάς από την πρώτη στιγμή έθεσε ως κύριο μέλημα της να εξασφαλίσει την ασφάλεια του ανθρωπίνου δυναμικού της. Πέρα από την υιοθέτηση όλων των πρωτοκόλλων για την υγιεινή των εργασιακών της χώρων, η εταιρεία διατηρεί ενεργή 24ωρη γραμμή υποστήριξης, ενώ τους τελευταίους 12 μήνες έχει δώσει πάνω από 6.000.000€ και στους 6.400 εργαζομένους της σε επιπρόσθετες παροχές, υπό τη μορφή διατακτικών τροφίμων.

Ένα ακόμη βασικό σημείο το οποίο εγκαθίδρυσε τη Lidl Ελλάς περαιτέρω ως Top Employer 2021 ήταν οι διαδικασίες ψηφιοποίησης και η άμεση προσαρμογή και μετάβαση σε συνθήκες εξ αποστάσεως εργασίας, οι οποίες αποτελούν ένα ακόμη βήμα ενίσχυσης της ασφάλειας των εργαζομένων.

This image has an empty alt attribute; its file name is New-Project558.jpg

Πέρα από την ασφάλεια των εργαζομένων της η Lidl Ελλάς επενδύει και στην συνεχή εκπαίδευσης τους. Η εταιρεία σέβεται την ανάγκη των ανθρώπων της για εργασιακή εξέλιξη και τους παρέχει τα απαραίτητα εργαλεία και ευκαιρίες για να πετύχουν τους ατομικούς τους στόχους.

Η κατάκτηση του τίτλου για 5η συνεχόμενη χρόνια επιβεβαιώνει την φιλοσοφία της εταιρείας προς ένα επιχειρησιακό μοντέλο που θέτει στο επίκεντρο τους εργαζόμενους της. Απ’ ότι φαίνεται η Lidl Ελλάς θα συνεχίσει προς αυτή την κατεύθυνση αφού σκοπεύει να συνεχίσει να επενδύει σε προγράμματα και δράσεις ευημερίας για τους εργαζομένους της.

This image has an empty alt attribute; its file name is New-Project559.jpg

Για το νέο έτος η εταιρεία στοχεύει να διατηρήσει το αίσθημα της εργασιακής ασφάλειας, ακόμη και σε συνθήκες αβεβαιότητας. Με το βλέμμα στραμμένο προς αυτή την κατεύθυνση προγραμματίζει νέες προσλήψεις δίνοντας μάλιστα προτεραιότητα στην ενδυνάμωση των γυναικών στελεχών και στην ενίσχυση των δυνατοτήτων εξέλιξης εντός της εταιρείας.

Παράλληλα ετοιμάζει ένα πρόγραμμα διττής εκπαίδευσης για απόφοιτους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με βασικό στόχο τη στήριξη των νέων ανθρώπων ώστε να ενταχθούν πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά στην αγορά εργασίας.

Με αποφασιστικότητα, ευελιξία και σχεδιασμό η Lidl Ελλάς αποδεικνύει ότι βρίσκεται δίπλα στους εργαζόμενους της, έτοιμη να του βοηθήσει να αντεπεξέλθουν στη δύσκολη αυτή περίοδο.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το team.lidl.gr