Έτοιμο να λειτουργήσει από τη Δευτέρα είναι το mega εμβολιαστικό κέντρο στο Μαρούσι, το οποίο επισκέφτηκε σήμερα το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στόχος είναι να πραγματοποιούνται 2.400 εμβολιασμοί την ημέρα και σε πλήρη ανάπτυξη να φτάνουν τις 5.760, αλλά και τους 150.000 εμβολιασμούς σε έναν μήνα.

Ο σταθμός με το όνομα «Προμηθέας» έχει 48 εμβολιαστικά κέντρα, ενώ θα λειτουργεί από Δευτέρα έως Σάββατο (08:00-20:00), με το χρονοδιάγραμμα να προβλέπει ένα ραντεβού ανά 15 λεπτά και δυνατότητα επέκτασης του ωραρίου.

Υπάρχει διαφορετική είσοδος και διαφορετική έξοδος ενώ για άτομα με Ειδικές Ανάγκες υπάρχει διάδρομος για τη μετακίνηση τους στο χώρο. Επίσης, διατίθεται ιατρείο για κλινική εξέταση και χώρος βραχείας νοσηλείας με monitor, καρδιογράφο, μηχάνημα παροχής οξυγόνου και δύο φορεία για περιπτώσεις που χρήζουν άμεσης παρακολούθησης των ζωτικών σημείων ή εμφάνισης ανεπιθύμητων ενεργειών.

Στο χώρο έχουν τοποθετηθεί, επίσης, ειδικές σημάνσεις για την καθοδήγηση των πολιτών στους ειδικούς χώρους (αναμονής, εμβολιασμού, γραμματείας) και για τη διατήρηση των προβλεπόμενων αποστάσεων.

Δείτε φωτογραφίες: