Σε αντιφασιστική κινητοποίηση καλούν φορείς και συλλογικότητες σήμερα Παρασκευή, στις 18:00, στο σταθμό του ΗΣΑΠ στο Μαρούσι, με αφορμή το άνοιγμα γραφείων της Χρυσής Αυγής στη περιοχή.

Η κίνηση «Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή Βορείων» καλεί στη διαδήλωση, σημειώνοντας πως στις 11 Ιουλίου η Χρυσή Αυγή άνοιξε αιφνιδιαστικά νέα γραφεία στο Μαρούσι μετά το κλείσιμο των γραφείων της στο Νέο Ηράκλειο.

Οι κινητοποιήσεις σωματείων, συλλογικοτήτων και φορέων θα κορυφωθούν με πορεία στις 24 Ιουλίου. Αίτημα να κλείσουν τα γραφεία της οργάνωσης γιατί δεν είναι «ενός νόμιμου πολιτικού κόμματος, αλλά μιας ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης και αποτελούν ορμητήριο για να ξεκινούν τις δολοφονικές επιθέσεις τους σε μετανάστες και αγωνιστές του κινήματος», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

«Τη στιγμή που οι εργάτες γης της Μανωλάδας διεκδικούν την καταδίκη του αφεντικού Βαγγελάτου και των μπράβων του, έχοντας μπροστά μας έναν αντιφασιστικό Σεπτέμβρη,με κορύφωση το διήμερο 18 και 19 Σεπτέμβρη, να μην αφήσουμε τους νεοναζί να ανοίξουν γραφεία και να έχουν παρουσία ούτε στο Μαρούσι ούτε πουθενά», προστίθεται.