Βροχοπτώσεις εκδηλώνονται τις πρωινές ώρες της Δευτέρας 1 Φεβρουαρίου σε αρκετές περιοχές της χώρας, οι οποίες στα βορειοανατολικά τμήματα συνοδεύονται από καταιγίδες.

Στη δορυφορική εικόνα που ακολουθεί διακρίνονται οι νεφώσεις πάνω από τη χώρα στις 08:30 το πρωί και με κίτρινους αστερίσκους επισημαίνονται οι καταιγίδες.

Στον πίνακα αναφέρονται οι σημαντικότερες βροχοπτώσεις έως την ίδια ώρα, όπως αυτές καταγράφηκαν από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά δεδομένα, κατά τη διάρκεια της ημέρας στη Δυτική Ελλάδα, στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη, στις Κυκλάδες και στα νησιωτικά τμήματα του Ανατολικού Αιγαίου τα φαινόμενα αναμένεται να ενταθούν.

Επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα στη Θράκη θα έχουν μεγαλύτερη διάρκεια και ένταση, ενώ αυξημένη εκτιμάται η πιθανότητα εκδήλωσης χαλαζοπτώσεων μετά το μεσημέρι στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα και σε περιοχές των Κυκλάδων.

Στους προγνωστικούς χάρτες που ακολουθούν αποτυπώνονται οι περιοχές όπου αναμένονται τα σημαντικότερα φαινόμενα κατά τα τρίωρα 11:00-14:00 και 17:00-20:00 της Δευτέρας 01/02.