Την υποστήριξή του προς τους εργαζομένους που αντιστέκονται στο άνοιγμα των καταστημάτων της Κυριακής εξέφρασε ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος από τον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου όπου τέλεσε χθες την Θεία Λειτουργία.

Ο μητροπολίτης στην ομιλία του επεκτάθηκε σε διάφορα σημεία που ταλαιπωρούν τη σημερινή κοινωνία.

Στην ολιγόλεπτη ομιλία του ο Άνθιμος ανέπτυξε και εξήγησε το πόσο σημαντικό είναι να υποστηρίξουμε την αργία της Κυριακής, ενώ στη συνέχεια τόνισε ότι «πολλοί σήμερα εχθρεύονται την Εκκλησία και πολλά γεγονότα συμβαίνουν εναντίον της επειδή υπάρχει η κρίση».

«Ανοίγουν τα καταστήματα την Κυριακή για να χτυπήσουν την Εκκλησία» είπε χαρακτηριστικά για τους ξένους αλλά και τους Έλληνες πολιτικούς ενώ σημείωσε ότι «κανένας δεν μπορεί να καταργεί την Κυριακή αργία πόσο μάλλον ένας απλός εκπρόσωπος της πολιτικής ζωής».

Ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης μίλησε και για τα ιδρύματα της μητροπολιτικής του περιφέρειας, για την δυσβάστακτη φορολογία που αυτά έχουν, τονίζοντας πως οι κοινωνικοί αυτοί φορείς δεν αποφέρουν κάποιο κέρδος.«Μην νομίζετε ότι τα εκκλησιαστικά ιδρύματα εξαιρούνται από την φορολογία. Όλοι υποφέρουμε από αυτήν».

Τέλος ο κ. Άνθιμος έκλεισε την ομιλία του προτρέποντας τον κόσμο να αντισταθεί στα όσα άδικα συμβαίνουν για την πατρίδα, το έθνος και την εκκλησία: «Αντίσταση νόμιμη, ευλογημένη εναντίον αυτών που χτυπούν την Εκκλησία».

Πηγή: dogma.gr