Ακόμα μία κοινή ευρωπαϊκή επιχείρηση επιστροφής αλλοδαπών στη χώρα καταγωγής τους, πραγματοποιήθηκε προχθές (08.07.2014), μέσω ειδικής πτήσης charter και προορισμούς την Αλβανία και τη Γεωργία, με τη συμμετοχή τεσσάρων Κρατών-Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Ειδικότερα, η διοργάνωση της επιχείρησης έγινε από την Ισπανία με τη συμμετοχή αποστολών από την Ελλάδα, τη Γαλλία και τη Σουηδία.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε με αεροδρόμιο επιβίβασης το αεροδρόμιο της Μαδρίτης, όπου επιβιβάστηκαν όλες οι αποστολές και συνολικά επέστρεψαν στη χώρα τους είκοσι οκτώ πολίτες Αλβανίας και είκοσι οκτώ πολίτες Γεωργίας.

Συγκεκριμένα, από την Ελλάδα επεστράφησαν τέσσερις αλλοδαποί πολίτες Γεωργίας σε βάρος των οποίων είχαν εκδοθεί αποφάσεις επιστροφής για παράνομη είσοδο, από την Ισπανία επεστράφησαν έντεκα πολίτες Αλβανίας και δεκατέσσερις πολίτες Γεωργίας, από την Γαλλία πέντε πολίτες Γεωργίας, ενώ από τη Σουηδία επεστράφησαν δέκα επτά πολίτες Αλβανίας και πέντε πολίτες Γεωργίας

Η κοινή Ευρωπαϊκή επιχείρηση επιστροφής αλλοδαπών καλύφθηκε οικονομικά και υλοποιήθηκε με συντονιστή τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό FRONTEX.