Άλλη μία υπόθεση σεξουαλική κακοποίησης στον χώρου του αθλητισμού είδε το φως της δημοσιότητας.

Το νέο χτύπημα ήρθε στην ελληνορωμαϊκή πάλη, με 47χρονο προπονητή να καταδικάστηκε σε φυλάκιση 12 ετών για αποπλάνηση 12χρονης αθλήτριας.

Η μητέρα του ανήλικου κοριτσιού μάλιστα έφτασε στο σημείο να κάνει τον ντεντέκτιβ, για να καταλάβει τι ακριβώς συνέβαινε ανάμεσα στην κόρη της και τον προπονητή. Η ίδια πήγε και μίλησε στον προπονητή της, όπου και του ζήτησε να μείνει μακριά της, με τον ίδιο να της απαντά: «κάνεις κακό στο παιδί σου, άφησε την ελεύθερη».

Η συνήγορος της οικογένειας Ειρήνη Μαρούπα μιλώντας στην ΕΡΤ είπε ότι,«η μητέρα προσπάθησε να σώσει το παιδί της, αυτός δεν το έκανε και ακολούθησε η καταγγελία». Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφερθεί πως έπειτα από γυναικολογικές εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι το ανήλικο κορίτσι είχε ολοκληρωμένες σχέσεις, με συνέπεια η υπόθεση να οδηγηθεί στα δικαστήρια.

Οι γονείς της ανήλικης μέσω επιστολής που έστειλαν στην ΕΡΤ περιγράφουν την αποπλάνηση της κόρης τους τονίζοντας ότι: «Ο προπονητής της εκμεταλλεύτηκε τον παιδικό της ενθουσιασμό και μετέτρεψε την ανάγκη της για αποδοχή, σε σεξουαλική πράξη. 12 ετών ήταν ακόμα παιδί, δεν είχε την ωριμότητα να αποφασίσει τι είναι ωφέλιμο γι’ αυτήν. Αυτή η διαστροφή με την δικαιολογία “τα ήθελε, η ανήλικη” πρέπει να ξεριζωθεί από την ελληνική κοινωνία».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.