Στο Ηράκλειο μεταφέρθηκε, ένας εκ των δύο ατόμων που φέρονται ως υπαίτιοι της μεγάλης πυρκαγιάς στο Αντισκάρι Ηρακλείου που συνελήφθη από τις αρχές.

Πρόκειται για ένα 47χρόνο κτηνοτρόφο ενώ αναζητείται και ο δεύτερος ύποπτος.

Στο μεταξύ η φωτιά, που έχει τεθεί από το μεσημέρι, υπό έλεγχο , προξένησε μεγάλες καταστροφές σε γεωργικές καλλιέργειες , αγροικίες, θερμοκήπια, και χορτολιβαδικές εκτάσεις ενώ στην περιοχή παραμένει η δύναμη της Πυροσβεστικής, για τυχόν αναζωπύρωση.

Παράλληλα, σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά που εκδηλώθηκε στις 2 μετά το μεσημέρι, σε πλαγιά στους πρόποδες του Προφήτη Ηλία, στην περιοχή της Ερμιόνης.

Η φωτιά πήρε γρήγορα διαστάσεις, λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, και έκαψε κυρίως δασική έκταση με χαμηλή βλάστηση και πεύκα.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, από την Αργολίδα και τους γύρω νομούς, με αποτέλεσμα να την περιορίσουν κι αυτή την ώρα είναι σε ύφεση.

Στο σημείο επιχειρούν να θέσουν, υπό πλήρη έλεγχο την φωτιά, δεκαεννέα οχήματα της Πυροσβεστικής υπηρεσίας με πενήντα πυροσβέστες, δεκαέξι άτομα πεζοπόρο τμήμα της Πυροσβεστικής, ενώ κάνουν συνεχώς ρήψεις νερού δύο αεροσκάφη καναντέρ κι ένα ελικόπτερο.