Οι καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου πως υπέστη σεξουαλική κακοποίηση από υψηλόβαθμο αθλητικό παράγοντα, έδωσε ώθηση και σε άλλες γυναίκες να ανοίξουν το στόμα τους και να μοιραστούν τις δικές τους εμπειρίες.

Πρώην φοιτήτρια του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης προχώρησε σε καταγγελία πως έπεσε θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης από καθηγητή της και όπως φαίνεται άνοιξε τον «ασκό του Αιόλου» στο εκπαιδευτικό ίδρυμα.

Η γυναίκα, το πρωί της Πέμπτης μίλησε στην κάμερα της εκπομπής «T-Live» για την εμπειρία της και για εξήγησε γιατί πήρε την απόφαση να μιλήσει τώρα.

«Ήταν κάτι που με βασάνιζε όλα αυτά τα χρόνια γιατί εξαιτίας του γεγονότος αυτού άλλαξε η πορεία της ζωής μου. Εγκατέλειψα την σχολή και ακολούθησα έναν άλλο επαγγελματικό δρόμο. Αυτό με πονούσε. Και το γεγονός ότι δεν είχε αποδοθεί ποτέ δικαιοσύνη. Αυτός ο άνθρωπος είχε μείνει στο απυρόβλητο, δε τιμωρήθηκε ποτέ για τις πράξεις του και δεν έγινε ποτέ γνωστό όλο αυτό. Όταν λοιπόν είδα την δημοσιοποίηση του θέματος της κ. Μπεκατώρου σκέφτηκα ότι θα έπρεπε όλες να καταθέτουμε την εμπειρία μας για να αλλάξει κάποια στιγμή όλο αυτό το πράγμα και να πάψουν αυτοί οι άνθρωποι να αισθάνονται δυνατοί» ανέφερε η γυναίκα για την απόφαση της να μιλήσει τώρα για την σεξουαλική παρενόχληση.

Στην συνέχεια πρόσθεσε: «Ορμώμενη από αυτό έκανα την ανάρτηση στην σελίδα του Πανεπιστημίου και δεν φανταζόμουν με τίποτα την έκταση που θα έπαιρνε το γεγονός. Ακολούθησαν σχόλια τα οποία ήταν συγκλονιστικά και σοκαριστικά. Υπήρχαν κοπέλες που δηλώναν τις δικές τους εμπειρίες και στέκονταν στο πλευρό μου».

Τι γινόταν τότε στο Πανεπιστήμιο; Η φοιτήτρια ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «Μπήκα στο Πανεπιστήμιο το 1993 και το μάθημα αυτό δεν ήταν των πρώτων ετών, ήταν λίγο αργότερα. Όταν ήμουν στα έδρανα με είχε πλησιάσει ο καθηγητής και μου είπε πως με βλέπει ότι δυσκολεύομαι και πως καλό θα ήταν να περάσω από το γραφείο του για να με βοηθήσει και να μου δείξει τον τρόπο που να διαβάζω. Πήγα την πρώτη φορά στο γραφείο του. Πίστευα ότι ήταν κάτι που ήταν όντως αθώο και πως ο άνθρωπος ήθελε να βοηθήσει τα παιδιά. Από την πρώτη στιγμή άρχισα να καταλαβαίνω πως τα πράγματα δεν ήταν ομαλά. Μου έκανε κομπλιμέντα και μου έλεγε να ξαναπεράσω από το γραφείο του».

Πότε άρχισε να γίνεται σεξουαλική παρενόχληση και έφυγε από το όριο του φλερτ; «Κάποια στιγμή μου λέει: “δεν μπορώ να σε βοηθήσω τώρα με τα θέματα, να περάσεις από το γραφεί μου στις 21.00” και αυτό με έβαλε σε σκέψεις. Τα εργαστήρια μας κρατούσαν το πολύ μέχρι τις 20.00. Φοβήθηκα και δεν πήγα. Στην πορεία το 1998 βρήκε το τηλέφωνο του σπιτιού και με πήρε τηλέφωνο. Εγώ ζούσα μόνη μου και βρισκόμουν εν μέσω εξεταστικής με μια ίωση. Μου είπε πως για να με βοηθήσει καλό θα είναι να έρθει σπίτι μου και να μου φέρει ότι χρειάζομαι επειδή είμαι άρρωστη. Εκεί έπαθα σοκ. Του είπα να μην ξαναπάρει. Επέμενε. Και έκτοτε αποφάσισα να μην ξανά ασχοληθώ με το μάθημα. Στην πορεία, αφού γέννησα το παιδί μου και αποφάσισα να δώσω πάλι κάποια μαθήματα, έκανα μια προσπάθεια να το ξανά δώσω και πάντα ερχόταν την ώρα του γραπτού και μου έλεγε ότι πάλι δεν διάβασα πολύ καλά και πρέπει να με βοηθήσει. Εγώ δεν πήγαινα ποτέ» ανέφερε μεταξύ άλλων η φοιτήτρια στην κάμερα της εκπομπής.