Κλείνει στις 16:00, με εντολή τις Αστυνομίας, ο σταθμός του μετρό Πανεπιστήμιο.

Ο σταθμός κλείνει καθώς υπάρχει κάλεσμα στις 17:30 στα Προπύλαια για συγκέντρωση συμπαράστασης στον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα.

Οι συρμοί θα διέρχονται από τον σταθμό χωρίς να πραγματοποιούν στάση.

Το κάλεσμα

Σε σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου αναφέρεται:

«Συγκέντρωση αλληλεγγύης την Τρίτη 19/1 στα Προπύλαια στις 17:30

Στις 8/1/2021 ο πολιτικός κρατούμενος Δημήτρης Κουφοντίνας, μέλος της Ε.Ο. 17 Νοέμβρη, ξεκίνησε απεργία πείνας ενάντια στην εκδικητική μεταχείρισή του από την εξουσία και την κυβέρνηση που ετσιθελικά και αντιβαίνοντας ακόμα και τους ίδιους της τους νόμους τον κρατάει στις φυλακές Δομοκού αντί να τον μεταγάγει στις φυλακές Κορυδαλλού, όπου και δικαιούται να βρίσκεται.

Βάζοντας το σώμα του ανάχωμα ενάντια στην κρατική και κατασταλτική ασυδοσία διεκδικεί τη μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού. Το αίτημα του συντρόφου είναι πλήρως δίκαιο.

Απέναντι στην κυβέρνηση και τους κρατικούς σχεδιασμούς, στην προπαγάνδα των ΜΜΕ, στη CIA και σε όλο το αστυνομικό-δικαστικό σύμπλεγμα, στεκόμαστε στο πλευρό του συντρόφου μέχρι τη νίκη.

Γιατί ο ρεβανσισμός που εκφράζεται στο πρόσωπό του αποτελεί κομμάτι της συνολικής κοινωνικής και ταξικής επίθεσης που δεχόμαστε.

Γιατί δεν κατάφεραν και δεν θα καταφέρουν να υποτάξουν έναν λαϊκό αγωνιστή, έναν αμετανόητο επαναστάτη αντάρτη πόλης, μια ζωή δοσμένη στον αγώνα.

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.

Κανένα καθεστώς εξαίρεσης για τους πολιτικούς κρατούμενους.

Συνέλευση αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα».

Καλέσματα για συγκεντρώσεις υπάρχουν επίσης για τον Βόλο και την Πάτρα.

Η απεργία πείνας τον οδήγησε στο νοσοκομείο

Στο Νοσοκομείο Λαμίας διακομίστηκε το απόγευμα του Σαββάτου (16/1) από τις Φυλακές Δομοκού, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ο πολυισοβίτης Δημήτρης Κουφοντίνας.

Ο καταδικασμένος για τα εγκλήματα της «17Ν» Λουκάς έχει ξεκινήσει απεργία πείνας από τις 8 Ιανουαρίου, ως πράξη «προσωπικής συνέπειας και ατομικής αξιοπρέπειας», για την αιφνιδιαστική μεταγωγή του στις Φυλακές Δομοκού.

Όπως έχει αναρτηθεί σε πολλά μπλοκ του αντιεξουσιαστικού χώρου ο 62χρονος σήμερα Κουφοντίνας, είναι αρκετά καταβεβλημένος και η υγεία του βρίσκεται σε κίνδυνο εξαιτίας της απεργίας πείνας.

Αξιολογήθηκε η διακομιδή του στο γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, ωστόσο σύμφωνα με το LamiaReport υπήρξε εισαγγελική εντολή, επειδή ο ίδιος αρνείται οποιαδήποτε παροχή βοήθειας έως ότου εισακουστεί το αίτημά του για μεταγωγή στον Κορυδαλλό.

Η μεταφορά του στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας έγινε κάτω από άκρα μυστικότητα με την παρουσία πολλών αστυνομικών της ΔΑ Φθιώτιδας.

Στο νοσοκομείο αρνήθηκε κάθε βοήθεια και έτσι επέστρεψε στις φυλακές.