Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, αναφέρθηκε στο τι θα κρίνει την αύξηση ή όχι των προστίμων, ενώ έκανε γνωστό και τον τρόπο που θα τελούνται οι λειτουργίες στις Εκκλησίες.

«Η θετική εικόνα που παρουσιάζει η χώρα οδήγησε στην απόφαση για τη σταδιακή άρση κάποιων περιορισμών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς.

Σε σχέση με την αύξηση των προστίμων ξεκαθαρίζεται ότι θα αξιολογηθεί τις προσεχείς ημέρες, για να διαφανεί εάν θα υπάρξει συμμόρφωση ή κατάχρηση στα μέτρα, ενώ τονίζεται ότι βρίσκονται σε πλήρη συναγερμό και εγρήγορση οι ελεγκτικοί μηχανισμοί.

«Δεν βιαζόμαστε να κλείσουμε περιοχές αλλά έχουμε άμεσα αντανακλαστικά για να προστατεύσουμε ανθρώπινες ζωές» επισήμανε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς και κάλεσε τους πολίτες να είναι διπλά προσεκτικοί για να επιστρέψει η χώρα με σύντομα βήματα σε μια περιορισμένη κανονικότητα μέχρι να προχωρήσει αποτελεσματικά ο εμβολιασμός.

Για τους λατρευτικούς χώρους ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι ισχύουν τα εξής: κατά τις λειτουργίες επιτρέπεται ένα άτομο ανά 25 τετραγωνικά μέτρα, με ανώτατο όριο τα 50 άτομα και υποχρεωτική χρήση μάσκας.

Παράλληλα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ενημέρωσε πως συνεχίζεται η απαγόρευση στο ψάρεμα και κυνήγι.