Δυναμικά σε πολλά σχολεία σε όλη τη χώρα ξεκίνησε η «Μαθητική Εικονική Επιχείρηση 2021» το αγαπημένο project μαθητών, καθηγητών και εθελοντών-μεντόρων.

O μη-κερδοσκοπικός εκπαιδευτικός οργανισμός Junior Achievement Greece (JA Greece) εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού όπως επίσης και του χρόνου που απαιτήθηκε ώστε τα σχολεία να προσαρμοστούν στην τηλεκπαίδευση πήρε την απόφαση να δώσει παράταση έως τις 15 Ιανουαρίου 2021 για την εγγραφή Γυμνασίων/Λυκείων στο jagreece.org/registrations.

Το JA Greece με σχετική του ανακοίνωση επισημαίνει ότι το πρόγραμμα/διαγωνισμός υλοποιείται και τη φετινή σχολική χρονιά υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.  Στα σχολεία που υλοποιούν το πρόγραμμα, το JA Greece στέλνει ως δώρο ένα laptop, ενώ στους νικητές του Πανελλαδικού Διαγωνισμού θα δοθούν και χρηματικά έπαθλα.

Το project Mαθητική Εικονική Επιχείρηση του μη-κερδοσκοπικού εκπαιδευτικού οργανισμού JuniorAchievement Greece, απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες από 15 έως και 18 ετών (Γ’ Γυμνασίου έως και Γ’ Λυκείου) και προσφέρεται δωρεάν σε όλα τα Γυμνάσια και Λύκεια της Ελλάδας. Αυτό πραγματοποιείται εδώ και 16 χρόνια με την έγκριση και την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και η εγγραφή γίνεται από τον καθηγητή του κάθε σχολείου που θα αναλάβει να υλοποιήσει το project σε συνεργασία με το JA Greece.

Κάθε χρόνο, η Μαθητική Εικονική Επιχείρηση που κατακτά το Πρώτο Πανελλαδικό Βραβείο, εκπροσωπεί την Ελλάδα στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό του Junior Achievement Europe στον οποίο συμμετέχουν 40 μαθητικές «επιχειρήσεις» από όλη την Ευρώπη.

Στο ενημερωτικό βίντεο για την παράταση των εγγραφών πρωταγωνιστεί ο μαθητής της Α’ Λυκείου Μάριος Φίκαρης από το Γενικό Λύκειο Μούδρου της Λήμνου που συμμετέχει φέτος με δύο μαθητικές επιχειρήσεις.

Η Μαθητική Εικονική Επιχείρηση αλλάζει τις ζωές των παιδιών και την Ελλάδα

Η Μαθητική Εικονική Επιχείρηση/The Company  Programme είναι ένα βιωματικό, παγκόσμιοεκπαιδευτι κό πρόγραμμα-διαγωνισμός μαθητικής επιχειρηματικότητας που υλοποιείται σε όλες τις Η.Π.Α. και σε άλλες 120 χώρες-μέλη του JA Worldwide που είναι ο μεγαλύτερος και σπουδαιότερος εκπαιδευτικός οργανισμός επιχειρηματικότητας με χιλιάδες γραφεία σε όλο τον κόσμο.

Το JAWorldwide, με έδρα τη Βοστώνη, έχει συμπληρώσει 100 χρόνια από την ίδρυσή του (1919), εκπαιδεύει στην επιχειρηματικότητα πάνω από 12 εκατομμύρια παιδιά το χρόνο σε κάθε γωνιά του πλανήτη και έχει κατακτήσει την 7η θέση στη λίστα των Καλύτερων 500 Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών παγκοσμίως. Στην Ελλάδα, το JA Greece – παράρτημα του JA Worldwide- έχει αναδείξει πάνω από 20.000 έφηβους «επιχειρηματίες» τα τελευταία 16 χρόνια που προσφέρει το πρόγραμμα στα Ελληνικά σχολεία. Αφού ολοκληρώσουν το πρόγραμμα και περάσουν με επιτυχία τη διαδικτυακή εξέταση ESP, οι μαθητές παίρνουν και «πτυχίο» επιχειρηματικότητας, το Entrepreneurial Skills Pass – Πιστοποιητικό Επιχειρηματικών Δεξιοτήτων που μπαίνει στο βιογραφικό τoυς και αναγνωρίζεται σε όλο τον κόσμο.

Το πρόγραμμα συναρπάζει τα παιδιά επειδή τα φέρνει σε άμεση επαφή με τον κόσμο των επιχειρήσεων και της αγοράς εργασίας ενώ παράλληλα τα κάνει να αγαπήσουν το σχολείο και να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση. Βοηθά τους μαθητές και τις μαθήτριες να καλλιεργήσουν επιχειρηματικές/οικονομικές γνώσεις και ήπιες δεξιότητες (επικοινωνία, συνεργατικότητα κ.ά.) και να ανοίξουν νέους ορίζοντες στον επαγγελματικό τους προσανατολισμό. Όπως λένε τα ίδια τα παιδιά, η συμμετοχή τους στο πρόγραμμα «αλλάζει τη ζωή τους».

Η δράση αυτή δημιουργεί κλίμα δημιουργικότητας και αισιοδοξίας μέσα στο σχολείο και βοηθά ουσιαστικά την ανάπτυξη της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα, καθώς εμπνέει τα παιδιά να επιλέξουν κατεύθυνση στα οικονομικά και την τεχνολογία.

Πάνω από 4.000 μαθητικές «επιχειρήσεις» στην Ελλάδα

Κάθε χρόνο το project της «Μαθητικής Εικονικής Επιχείρησης» ξεκινά στην αρχή της σχολικής χρονιάς και ολοκληρώνεται το Μάϊο, με τη ρευστοποίηση της «εταιρείας» και τη διάθεση των κερδών σε φιλανθρωπικούς και κοινωφελείς σκοπούς. Το έργο του εκπαιδευτικού συνδράμει και ένας εθελοντής-στέλεχος επιχείρησης που με τη δική του εμπειρία εξηγεί στα παιδιά τα πιο σωστά βήματα για να δημιουργήσουν τη δική τους καινοτόμα επιχείρηση. Ο ρόλος του εθελοντή είναι καθοριστικός στην επιτυχία της μαθητικής «επιχείρησης» και η εμπειρία είναι μοναδική και για τα παιδιά και για τους μέντορες.

Από την ίδρυση του JA Greece το 2005 έως το 2020 έχουν δημιουργηθεί στην Ελλάδα πάνω από 4.000 εξαιρετικές μαθητικές «επιχειρήσεις» με μεγάλη ποικιλία προϊόντων, από πρωτότυπα χρηστικά αντικείμενα έως έξυπνες συσκευές,  καινοτόμες διαδικτυακές υπηρεσίες και εφαρμογές για κινητά τηλέφωνα. Κύριο μέλημα των παιδιών είναι να συμβάλλουν με τις επιχειρήσεις τους στη λύση κοινωνικών και περιβαλλοντικών προβλημάτων.

Για ερωτήσεις/απορίες μπορείτε να επικοινωνήστε με την Υπεύθυνη του Προγράμματος Μαθητική «Εικονική Επιχείρηση», Ελίζα Παυλίδη, στο 213-0788600.

Όλα τα νέα του JA Greece, μπορείτε να τα μαθαίνεται από τις σελίδες του στο Facebook αλλά και στο Linkedin, το Twitter, το Instagram και το ΥouTube.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.