Αν δεν θέλετε το σώμα σας να αποκτήσει όψη φλοιού πορτοκαλιού είναι σημαντικό να απλώνετε αντηλιακό παντού. Είναι ο μόνος τρόπος για να προστατεύσετε το δέρμα σας από τις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου.

Χωρίς αυτό, αυξάνετε τον κίνδυνο των εγκαυμάτων, της πρόωρης γήρανσης και του καρκίνου του δέρματος. Προφανώς λοιπόν απλώνετε άφθονη ποσότητα σε κάθε εκτεθειμένη περιοχή, αλλά υπάρχουν μερικά σημεία του σώματός που οι περισσότεροι ξεχνούν να επικαλύψουν με αντηλιακό. Ποια είναι αυτά;

Αυχένας

Τα μαλλιά σας συνήθως κρύβουν και προστατεύουν τον αυχένα σας από τον ήλιο, λέει η δερματολόγος Whitney Bowe. Αλλά εάν το χτένισμά σας αποκαλύπτει κάποιο τμήμα ή αν τα έχετε πιασμένα, τότε δεν είναι προστατευμένος.

Διαλέξτε ένα αντηλιακό σε μορφή τζελ το οποίο είναι λιγότερο λιπαρό και απορροφάται γρήγορα από το δέρμα και δεν δείχνουν τα μαλλιά σας λιπαρά.

Μια προειδοποίηση μόνο: Εάν έχετε πραγματικά ανοιχτόχρωμες τρίχες, δεν θα παρέχει μεγάλη προστασία. Επειδή όμως θέλετε να προστατέψετε όλο το κεφάλι σας σε αυτή την περίπτωση το καλύτερο είναι να φοράτε μεγάλο ψάθινο καπέλο.

Επισκεφτείτε το baby.gr για να δείτε τα υπόλοιπα σημεία του σώματος που ξεχνάμε να καλύψουμε με αντηλιακό.