Για τη μείωση στις τιμές των μηνιαίων καρτών επιβίβασης στις συγκοινωνίες μίλησε στην πρωινή εκπομπή του MEGA ο γενικός γραμματέας Μεταφορών, Νίκος Σταθόπουλος.

Ο κ. Σταθόπουλος αναφέρθηκε στο γεγονός ότι το αρμόδιο υπουργείο Μεταφορών αποφάσισε να σταματήσει η κυκλοφορία των καρτών που χρησιμοποιούνταν μόνο για τα λεωφορεία. «Αυτή η κάρτα έκανε 20 ευρώ αλλά οι επιβάτες έπρεπε να πάρουν το μήνα και άλλα εισιτήρια για να χρησιμοποιήσουν το Μετρό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σταθόπουλος.

Σύμφωνα μάλιστα με το γενικό γραμματέα, την κάρτα των λεωφορείων τη χρησιμοποιούσε μόνο το 15% των πολιτών που παίρνουν συγκοινωνίες για τις μετακινήσεις τους. «Οι άνθρωποι αυτοί λόγω της αυξημένης τιμής της κάρτας για όλα τα Μέσα έπαιρναν τη φθηνή. Η κινητικότητα τους κόστιζε 20 ευρώ και κάτι παραπάνω δηλαδή το μήνα», συμπλήρωσε ο κ. Σταθόπουλος.

Ο γενικός γραμματέας αναφέρθηκε και στη μείωση του χρόνου μετεπιβίβασης από 90 σε 70 λεπτά και εξήγησε ότι θέλουν με αυτό τον τρόπο να πατάξουν τη λαθρεπιβίβαση.