Στην ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας για τον κορονοϊό συμμετείχε και ο πρόεδρος του ΕΟΦ, Δημήτρης Φιλίππου, ο οποίος αναφέρθηκε στην εμβολιαστική περίοδο και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην «Κίτρινη Κάρτα».

«Η εμβολιαστική στρατηγική που ακολουθήθηκε ήταν στον σωστό δρόμο και είναι επαρκής. Μικροπροβλήματα σίγουρα υπάρχουν. Τα εμβόλια του Covid-19 είναι προ των θυρών. Ο ΕΟΦ είναι ο κύριος συντονιστικός φορέας. Είμαστε σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα» ανέφερε αρχικά ο Πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων.

Στην συνέχεια, αναφερόμενος στην Κίτρινη Κάρτα, ο. Φιλίππου είπε μεταξύ άλλων: «Παρά το γεγονός ότι ο εμβολιασμός θα γίνει βάση σχεδίου, που σημαίνει ότι θα τηρηθούν όλα τα σχέδια που έχουν ανακοινωθεί προκειμένου να μην υπάρξει συνωστισμός, ωστόσο υπάρχει το θέμα της φαρμακοεπαγρύπνησης. Η λεγόμενη Κίτρινη Κάρτα. Κάθε φάρμακο που κυκλοφορεί στη χώρα παρακολουθείται η πορεία του και έτσι διασφαλίζεται η αποτελεσματικότητα του. Γίνεται καταγραφή ή περιγραφή κάποιων ανεπιθύμητων ενεργειών. Έχει ληφθεί κάθε μέριμνα για να διασφαλιστεί η επικοινωνία όσων εμβολιάστηκαν με τον ΕΟΦ».

Μιλώντας για τα μονοκλωνικά αντισώματα, ο κ. Φιλίππου ανέφερε πως: «Καταφέραμε και είμαστε από τις πρώτες χώρες που τα φέραμε στη χώρα. Ακούγονται διάφορα. Τα αντισώματα θα πρέπει να γνωρίζει ο κόσμος ότι δεν έχουν λάβει άδεια κυκλοφορίας φαρμάκου. Η χώρα μας βρίσκεται σε συνεχή ετοιμότητα και επικοινωνία προκειμένου να γίνουν ταχύτητα όλες οι διεργασίες που θα επιτρέψουν την κυκλοφορία τους στη χώρα μας».

Αναφορικά με το πότε θα αδειοδοτηθούν στη Ελλάδα, ο κ. Φιλίππου είπε ότι εικάζει πως αυτό θα γίνει τους πρώτους μήνες του 2021

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook, Twitter και Viber