Τα 639 φτάνουν τα κρούσματα κορονοϊού σήμερα Δευτέρα 14/12, ενώ οι νέοι θάνατοι φτάνουν τους 62. Όπως ανακοινώθηκε από τον ΕΟΔΥ, οι διασωληνωμένοι είναι 558.

Ο Επίκουρος Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης κατά την ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για την πορεία της Covid-19 στη χώρα, αναφέρθηκε στην παγκόσμια εικόνα του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μαγιορκίνης ανέφερε πως παγκοσμίως έχουν καταγραφεί περισσότερες από 72.000.000 διαγνώσεις εκ των οποίων οι 20.000.000 είναι ενεργές.

Ο αριθμός των θανάτων είναι σταθερός και ανέρχεται σε 12.000 ανά ημέρα.

Σχολιάζοντας την επιδημιολογική εικόνα που παρουσιάσει η Ελλάδα, ο κ. Μαγιορκίνης σημείωσε πως παρατηρείται μείωσε των ενεργών κρουσμάτων σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα.

Αναφερόμενος στην εικόνα της Αττικής αλλά και της Θεσσαλονίκης, ο καθηγητής ανέφερε πως η Αττική παρουσιάσει ανάλογη επιδημιολογική εικόνα με αυτή του περασμένου Σαββατοκύριακου ενώ η Θεσσαλονίκη κατέγραψε 20% λιγότερες διαγνώσεις.

Ιδιαίτερη αναφορά, έκανε ο κ. Μαγιορκίνης και στην εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων καθώς, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε, καιροφυλακτεί μεγαλύτερος κίνδυνος.

«Οι εορταστικές εκδηλώσεις σε κλειστούς χώρους έχουν όλα τα στοιχεία για να αυξήσουν τη μετάδοση» τόνισε και συνέστησε στην κοινότητα: «Να συναντηθούμε με τα ίδια άτομα και τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά ώστε να τηρήσουμε την κοινωνική φούσκα μας».