Σε ανείπωτη οδύνη έχει βυθιστεί η τοπική κοινωνία στις Λούρες Ηρακλείου Κρήτης, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Μεσαράς, μετά το τραγικό τέλος που είχε ένας 16χρονος.

Το αγόρι σκοτώθηκε χθες το απόγευμα (07/12) όταν το αγροτικό 4×4 αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε δέντρο, στην ευρύτερη περιοχή των Ατσιπάδων.

Το δυστύχημα σημειώθηκε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες. Για άγνωστους λόγους, ο νεαρός έχασε τον έλεγχο του οχήματος που οδηγούσε, βγήκε από την πορεία του και κατέληξε σε χωράφι δίπλα στο δρόμο. Όπως όλα δείχνουν, το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο αδικοχαμένος Αντώνης προσέκρουσε σε ελιά αναφέρει το neakriti.gr.

Οι φωτογραφίες όπου φαίνεται το αυτοκίνητο μετά το τροχαίο δυστύχημα είναι σοκαριστικές με το όχημα να έχει μετατραπεί σε άμορφη μάζα σιδερικών. Ειδικότερα, το μπροστινό μέρος της καμπίνας του οχήματος που οδηγούσε ο έφηβος έχει κυριολεκτικά διαλυθεί σύμφωνα με το parakritika.gr

«Δεν φταις εσύ που έσβησες πριν ανθίσεις στο λιόφυτο»

Στο χαμό του 16χρονου αναφέρθηκε με ανάρτησή του στο Facebook ο Προέδρος του Εθελοντικού Συλλόγου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων Γιάννης Λιονάκης.

ΑΝΤΩΝΗ ΠΑΛΙΚΑΡΙ ΜΟΥ ΔΕΝ ΦΤΑΙΣ ΕΣΥ,ΠΟΥ ΕΣΒΗΣΕΣ ΠΡΙΝ ΑΝΘΙΣΕΙΣ,ΣΤΟ ..ΛΙΟΦΥΤΟ!
Αντώνη,Μιχάλη,Γιώργο,Γιάννη,Μανόλη ,πιστέψτε…

Δημοσιεύτηκε από Giannis Lionakis στις Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου 2020

Περισσότερα τα τροχαία στο δεύτερο λοκντάουν

Στο μεταξύ, σε σύγκριση με το λεγόμενο πρώτο lockdown, την περασμένη άνοιξη, φαίνεται ότι κατά τη διάρκεια της δεύτερης καραντίνας, τις τελευταίες εβδομάδες, λαμβάνουν χώρα περισσότερα τροχαία ατυχήματα στην Κρήτη και όχι μόνο.

Προφανώς αυτό σχετίζεται με το ότι, συγκριτικά με το πρώτο lockdown, ο κόσμος φαίνεται ότι θα πάρει πιο εύκολα την απόφαση να μπει στο αυτοκίνητό του και να κυκλοφορήσει, ανεξαρτήτως του αν υπάρχει πραγματική ανάγκη γι’ αυτό.

Δυστυχώς, ο 16χρονος Αντώνης δεν είναι ο μόνος νέος άνθρωπος που φεύγει από τη ζωή σε τροχαίο στην Κρήτη το τελευταίο διάστημα. Πριν από περίπου ένα μήνα, ένας 19χρονος άνδρας άφησε την τελευταία του πνοή όταν ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα, σε παράλληλο της εθνικής οδού, στην ευρύτερη περιοχή των Χανίων. Η μηχανή στην οποία επέβαινε ο 19χρονος εξετράπη, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες από την πορεία της και προσέκρουσε σε στύλο, με αποτέλεσμα ο άτυχος μοτοσυκλετιστής να βρει ακαριαίο θάνατο.

Πριν από λίγες εβδομάδες, στις αρχές Νοεμβρίου, ένας ακόμη συνάνθρωπός μας τραυματίστηκε θανάσιμα σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε στη Μεσαρά. Πρόκειται για έναν 40χρονο άνδρα, του οποίου το αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του, ενώ κατευθυνόταν προς το Τυμπάκι, με αποτέλεσμα ο άτυχος οδηγός να χάσει τη ζωή του.