Η Ελίνα Κωνσταντοπούλου από μικρή είχε δείξει την κλίση της στο τραγούδι γι’ αυτό και φοίτησε στο Εθνικό Ωδείο.
Άρχισε όμως να τραγουδά επαγγελματικά μόλις τελείωσε το Λύκειο, παίρνοντας μέρος σε μουσικούς διαγωνισμούς, όπως η «Σκυτάλη στην Τέχνη» με κριτές τον Ιάσονα Τριανταφυλλίδη, τη Ροζίτα Σώκου κ.ά.

Την ανακάλυψε ο Θάνος Καλλίρης το 1992 και τη συμπεριέλαβε στο δίσκο «1.500 Φιλάκια Fresh Hits», όπου ερμήνευσε τέσσερα τραγούδια. Και την ίδια χρονιά έκανε φωνητικά σε δίσκο της Καίτης Γαρμπή.

Η Ελίνα Κωνσταντοπούλου έγινε γνωστή για τις λαϊκές επιτυχίες της τη δεκαετία του ’90 και για την εκπροσώπηση της Ελλάδας στον διαγωνισμό της Γιουροβίζιον το 1995.

Όταν όμως εκείνη ήταν στο απόγειο της καριέρας της, αποφάσισε να τα παρατήσει όλα για χάρη του έρωτα. Έτσι, εκείνη αποφάσισε να αφοσιωθεί στην οικογένειά της και στα παιδιά που απέκτησε. «Ήθελα πολύ να δεθώ με τα παιδιά», λέει εκείνη συμπληρώνοντας ότι είναι διαφορετικό να μεγαλώνεις εσύ την οικογένειά σου και διαφορετικό να τη μεγαλώνει άλλος.

Έτσι, η Ελίνα Κωνσταντοπούλου ασχολήθηκε με τα οικιακά. Όμως, μπορεί να απείχε αρκετά χρόνια από τη δισκογραφία και τα νυχτερινά κέντρα, λόγω δικής της προσωπικής επιλογής, αλλά πλέον κάνει τώρα τη δική της δυναμική επιστροφή με ένα ολοκαίνουριο τραγούδι.

Ο τίτλος συμβολικός για εκείνη αφού το τραγούδι της λέγεται «Ξαναγεννιέμαι». Κι εκείνη αυτό κάνει, όπως λένε άνθρωποι που την ξέρουν. Πάντως, θεωρεί ότι ο χώρος της έχει και την ακμή και την παρακμή.

Και εύχεται ο κόσμος να αναγνωρίσει τις προσπάθειές της στο τραγούδι που γίνονται ξανά μετά από αρκετό χρονικό διάστημα. Πάντως, όσοι την ξέρουν λένε ότι η Ελίνα Κωνσταντοπούλου δεν έχασε ποτέ την αγάπη της για το τραγούδι απλά η οικογένειά της ήταν πιο σημαντική. Και έτσι πιστεύει ότι οι νέοι πρέπει να ακολουθούν τα όνειρά τους αλλά πάντοτε να έχουν βάσεις διότι οι καιροί είναι αρκετά δύσκολοι.

Η Ελίνα Κωνσταντοπούλου φαίνεται πως δεν ετοιμάζει κάποιες εμφανίσεις σε κέντρα αλλά στην πορεία θα δούμε κι άλλα πράγματα δισκογραφικά από εκείνη.

Δείτε εδώ όλα τα πρόσωπα της στήλης «Πού βρίσκεται σήμερα;».