Δανειολήπτες υποσιτίζονται για να πληρώνουν τις δόσεις

Τελειωμό δεν έχουν τα ανθρώπινα δράματα


ΕΛΛΑΔΑ
10:52
03/06/2014
Δανειολήπτες υποσιτίζονται για να πληρώνουν τις δόσεις
7
loading

Ανθρώπινα δράματα κρύβονται καθημερινά πίσω από τον διακανονισμό που καλούνται να κάνουν με τις τράπεζες δανειολήπτες από την Πάτρα προκειμένου να εξοφλήσουν το χρέος τους και να μην βγει στο «σφυρί» το σπίτι τους.

Όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία, 8 στους 10 που καλούνται να υπογράψουν τον διακανονισμό που τους προτείνεται αναγκάζονται να στερούνται ακόμα και την τροφή ή να υποσιτίζουν τα παιδιά τους καθώς τα χρήματα που τους απομένουν μηνιαίως δεν φτάνουν για την κάλυψη των αναγκών τους.

Παράλληλα όπως αποκάλυψε μιλώντας στους patrastimes.gr ο υπεύθυνος του γραφείου της ΕΚΠΟΙΖΩ στην Πάτρα, οι τράπεζες πλέον ζητούν από οφειλέτες και στην Πάτρα, να εμπλέξουν στον διακανονισμό που κάνουν, τα παιδιά τους, ακόμα και τα εγγόνια τους, οδηγώντας ολόκληρες γενιές οικογενειών στην ομηρία.

Σύμφωνα πάντα με το τοπικό γραφείο της ΕΚΠΟΙΖΩ η νέα συνταγή που θα τεθεί σε εφαρμογή το επόμενο διάστημα από τις τράπεζες, είναι η μετατροπή του δανείου που δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν οι δανειολήπτες –και στην περιοχή σε «λίζινγκ» - με αποτέλεσμα σε βάθος εξήντα χρόνων το σπίτι που απέκτησαν με τόσο κόπο, να το νοικιάζουν από την τράπεζα και όποτε μπορέσουν να το αποπληρώσουν.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

7
σχόλια
 1. avatar mirallas

  Εφόσον είναι η κύρια κατοικία και αποδείξεις ότι δεν μπορείς να πληρώσεις γιατί πολύ απλά δεν έχεις τότε η τράπεζα ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να σου κάνει απολύτως τίποτα. Ψάξιμο θέλει Έλληνες όχι μιζέρια ......

 2. avatar marinos

  μην ακούω λέξη !! 30 % τους ΞΑΝΑΨΥΦΙΣΑΝ και ΑΛΛΟΙ 40 % ΔΕΝ ΠΗΓΑΝ. ΤΩΡΑ ΣΚΑΣΜΟΣ !

  1. avatar mirallas

   marinos
   Ναι σωστά δεν έχει κυβερνήσει ούτε η χ.α. ούτε ο σύριζα οπότε δεν μπορούμε να τους καταλογίσουμε ευθύνες. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είναι καλύτεροι από τους προηγούμενους έτσι? Και λίγο πολύ ξέρουμε ότι σύριζα και χ.α είναι και τα δύο ακραία κόμματα. Μου λες ότι υπάρχουν και άλλα κόμματα, σωστά, θέλεις να τα δούμε ένα ένα? Δημάρ κόμμα του όπου φυσάει ο άνεμος, ανελ υπό διάλυση . το πασοκ δεν θέλει χαρακτηρισμό μόνο η λέξη πασοκ αρκεί και κκε (εδώ γελάμε) α και ποτάμι του γνωστού τηλεοπτικού σταθμού που σαν την δημάρ και αυτό δεν έχει πάρει θέσε σε ΚΑΝΕΝΑ μεγάλο ζήτημα. Τώρα για τα κόμματα εκτός βουλής το ξέρεις ότι λίγο πολύ είναι πεταμένη ψήφος αν δεν πιάσουν αυτό το 3 %
   Στην ερώτηση ποιος διέλυσε την χώρα η απάντηση μου είναι το πασοκ μαζί με μερίδα του λαού (συνδικαλιστές, εργολάβοι,δημοσιογράφοι,τραπεζίτες και πολλοί ακόμα)

   1. avatar marinos

    Νομίζω συμφωνούμε σε πολλά, όπως και για την Χ.Α. οπότε την αφήνω εκτός.. Για το Σύριζα, δεν θα τον χαρακτήριζα Πλέον ακραίο κόμμα , έχει μαζέψει πολλές από τις κοτσάνες που έλεγε..όμως λέει και πολλά σωστά. Θα συμφωνήσω μαζί σου ότι το πολιτικό σύστημα είναι σάπιο και γενικά κανένα κόμμα δεν είναι σε θέση να κυβερνήσει. Γιατί όμως όταν λέει το σύριζα να υπάρχει απλή αναλογική στις έδρες της βουλής δεν το δέχεται κανείς ?? Θα σε χάλαγε μια βουλή με απλή αναλογική ? Μια κυβέρνηση με Σύριζα , Καμένο και μερικούς ανεξάρτητους ??? Γιατί πρέπει να κυβερνάει ένας που πήρε το 40 % του 40 % που ψήφισε ? ? και να απηλεί και με διαγραφές όσους δεν θέλουν να ψηφίσουν τα νομοσχέδια που και τα μνημόνια.. προφανώς η συζήτηση μακραίνει και θα πλατιάσει πολύ και εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι τα παντα έχουν διαλυθεί, δεν είναι δυνατόν να κυβερνάνε αυτοί που υπέγραψαν την καταστρφή και να ζητούν ψήφους με διλήμματα διάλυσης του κράτους και το μόνο που εύχομαι είναι ο κόσμος να ξυπνήσει και να πάει τελικά στις κάλπες. Η΄ να μην γκρινιάζει.

  2. avatar dana

   πες τα χρυσόστομε Μαρίνο να τ ακούμε μπας και δούμε άσπρη μέρα!!

  3. avatar mirallas

   Ενώ αν ψήφιζαν σύριζα και χ.α. τώρα θα είχαν ξεχρεώσει ε?

   1. avatar marinos

    δεν είπα καθόλου αυτό. είπα οτι οι μισοί δεν πήγαν. και 3 στους 10 πήγαν έδειξαν οτι αυτό που γίνεται τους αρέσει. Άρα να μην παραπονιούνται. Επίσης μιας και το ανέφερες δεν υπάρχουν μόνον Σύριζα και Χ.Α. Υπάρχουν και άλλα κόμματα. και τέλος μια ερώτηση . τα τελευταία χρόνια ποιος έχει κάνει χειρότερο κακό στην χώρα μας και στην τσέπη σου/μου/μας.. Το πασόκ/ΝΔ ή η Χ.Α. ??? γιατί δεν μιλάει κανείς για το 10 % της ελιας και όλοι φωνάζουν για την Χ.Α. ??? Υ.Γ. δεν τους υποστηρίζω ούτε τους θέλω ούτε ενστερνίιζομαι τις απόψεις και τις μεθόδους τους.. Απλώς αναρωτιέμαι γιατί τόσος ντόρος για κάποιους ανεγκέφαλους (Χ.Α) και καθόλου κατακραυγή για αυτούς που κυριολεκτικά διέλυσαν και πούλησαν το κράτος.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει