Πειρατεία έγινε στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας, στην θαλάσσια περιοχή της Νιγηρίας, στο υπό σημαία Togo πλοίο “Στέλιος Κ” (εφοδιαστικό – δεξαμενόπλοιο), ελληνικής ναυτιλιακής εταιρείας το οποίο κατευθύνονταν στην περιοχή όπως καταγγέλλει η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού.

Στο πλοίο, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, επέβαιναν πέντε Έλληνες Ναυτεργάτες μεταξύ των οποίων και τρία μέλη της ΠΕΝΕΝ. Στην επίθεση επί του πλοίου, που έγινε εν πλω, πιάστηκαν όμηροι ο Πλοίαρχος και  δύο ναύτες (όλοι Έλληνες).

Στη συνέχεια οι πειρατές αποχώρησαν παίρνοντας μαζί τους τους τρεις Έλληνες ενώ οι υπόλοιποι δύο, ένας ναύτης και ένας μηχανικός παρέμειναν στο πλοίο το οποίο στην συνέχεια κινήθηκε με κατεύθυνση το λιμάνι του Λάγος.

Η ΠΕΝΕΝ προέβη ήδη σε έντονα διαβήματα προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΕΝ και του Υπουργείου Εξωτερικών καθώς και στο Προξενείο μας στη Νιγηρία.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.