Σε ποιες περιοχές καταγράφηκαν θερμοκρασίες υπό το μηδέν

Παγετός στα ορεινά της χώρας το πρωί του Σαββάτου


ΕΛΛΑΔΑ
11:42
21/11/2020
Σε ποιες περιοχές καταγράφηκαν θερμοκρασίες υπό το μηδέν
4
loading

Για τα καλά μπήκε ο χειμώνας σε όλη τη χώρα, με τη θερμοκρασία να πέφτει, σε κάποιες περιπτώσεις και κάτω από το μηδέν.

Σύμφωνα με το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, στις ορεινές περιοχές της Βορείου Ελλάδας υπήρξε και παγετός.

Οι χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες στο Νευροκόπι (-6,8 βαθμούς), στο Παρανέστι Δράμας (-4,1), στη Βυτίνα Αρκαδίας (-4,2) και στη Βωβούσα Ιωαννίνων (επίσης -4,2).

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar Γιαγιάκα

  Όταν λέμε \"υπό το ...\" σημαίνει \"κάτω από...\", δηλαδή η πρόθεση \"υπό\" + αιτιατική δηλώνει την σειρά σε κάποια κλίμακα: π.χ. \"ο τμηματάρχης β\' υπηρετεί υπό τον διευθυντή\" Ο αριθμός 5 βρίσκεται υπό τον αριθμό 6 στην αριθμητική κλίμακα κλπ.
  Όταν λέμε \"υπό του ...\" (ποιητικό αίτιο) σημαίνει ότι η ενέργεια την οποία δηλώνει το ρήμα -είτε δηλώνεται είτε εννοείται- \"γίνεται από...\". Αυτή η διατύπωση είναι κάπως παλαιού τύπου: π.χ. \"το άρθρο συνετάγη υπό του δημοσιογράφου κ. τάδε\". Συντάσσεται πάντοτε με το ρήμα στη μέση φωνή.

  1. avatar Αγαπητέ…

   το μηδέν (0), ωσάν αριθμός δεν κλίνεται. Αποτελεί ορολογία, όπως οι υπόλοιποι αριθμοί. Μαθηματικός γαρ.

   1. avatar Γιαγιάκα (οργισμένη ώς εκεί που δεν πάει)

    Συγγνώμη, αλλά αντί να απαντήσετε στον συντάκτη απαντήσατε σε μένα. Ψάχνω να δω ποιον αριθμό ανέφερα σε γενική πτώση και δεν βρίσκω. Enfin ca ne fait rien...(τέλος πάντων δεν πειράζει) που λένε και οι Γάλλοι.

 2. avatar Αθανάσιος Σ.

  υπό το μηδέν.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει