Στην κατάθεση στεφάνου στο εμβληματικό μνημείο του Πολυτεχνείου προχώρησε το μεσημέρι της Δευτέρας (16/11) η Σύγκλητος. Σημειώνεται πως εντός του χώρου του Πολυτεχνείο δεν κατατέθηκαν άλλα στεφάνια καθώς οι πόρτες είναι κλειστές και στο σημείο υπάρχουν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας.

Νωρίτερα στα κάγκελα του Πολυτεχνείο η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και η ΟΚΔΕ, το ΚΚΕ (μλ) και οι αναρχικοί κρέμασαν πανό ενώ η ΟΛΜΕ αναγκάστηκε να καταθέσει τα στεφάνια της στην πόρτα καθώς στα μέλη της δεν επετράπητε η είσοδος στον προαύλιο χώρο του κτιρίου.

Δείτε το φωτορεπορτάζ του newsbeast.gr:

«Η διακίνηση των ιδεών δεν απαγορεύεται» φώναζαν μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ κατά των αστυνομικών

Με συνθήματα απάντησαν κατά των αστυνομικών που προσπάθησαν να τους απαγορεύσουν να κρεμάσουν πανό έξω από το Πολυτεχνείο μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Γύρω στη μία και μισή το μεσημέρι της Δευτέρας (16/11) μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ έφτασαν στο Πολυτεχνείο κρατώντας πανό, στεφάνια και λουλούδια.

Οι αστυνομικοί όμως προσπάθησαν να απομακρύνουν τους συγκεντρωμένους λέγοντας πως η ανάρτηση πανό δεν επιτρέπεται και πως υπάρχει σχετική εντολή.

Η αντίδραση του πλήθους ήταν έντονη και άρχισε να φωνάζει συνθήματα κατά των αστυνομικών όπως «η Χούντα δεν τελείωσε το ’73». Επίσης οι πολίτες ανέφεραν πως τα πανό επιτρέπονται και ότι «η διακίνηση των ιδεών με κάθε τρόπο δεν απαγορεύεται».

Τα μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ζήτησαν εξηγήσεις από τους αστυνομικούς και δήλωσαν πως «η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας χρησιμοποιεί ως άλλοθι την πανδημία για να απαγορεύσει στον λαό να διαδηλώσει» ενώ τέλος ζήτησαν σε όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν στη διαδήλωση για τη 17 Νοέμβρη.

Δείτε το βίντεο του newsbeast.gr:

Δείτε το φωτορεπορτάζ του newsbeast.gr:

Πανό της ΟΚΔΕ καλεί τους πολίτες να συμμετέχουν στην πορεία του Πολυτεχνείου

Να συμμετέχουν στην πορεία του Πολυτεχνείου καλεί η ΟΚΔΕ τους πολίτες μέσω σχετικού πανό που κρέμασαν μέλη της τη Δευτέρα (16/11) έξω από το Πολυτεχνείο.

Παρά τις απαγορεύσεις που αποφασίστηκαν λόγω της έξαρσης του κορονοϊού η Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας επισημαίνει στο πανό: «Κάτω οι χουντοαπαγορεύσεις. Τρίτη 17/11, Κλαυθμώνος 14:00, όλοι στην πορεία του Πολυτεχνείου.

Στο κτίριο του Πολυτεχνείου βρέθηκαν και μέλη του ΚΚΕ (μλ) τα οποία κρέμασαν επίσης πανό στα κάγκελα ενώ παράλληλα άφησαν και μια ανθοδέσμη δίπλα στα στεφάνια που κατέθεσαν νωρίτερα μέλη της ΟΛΜΕ.

Το μεσημέρι της Δευτέρας πανό έξω από το Πολυτεχνείο κρέμασαν και οι αναρχικοί.

Δείτε το φωτορεπορτάζ του newsbeast.gr:

Βίντεο – φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος

TAGS