Καινούρια εκπαιδευτικά προγράμματα και δράσεις είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν περισσότερα από 300 άτομα κατά την εβδομάδα εορτασμού (11-18 Μαΐου 2014) της Παγκόσμιας Ημέρας Τηλεπικοινωνιών (17 Μαΐου) και της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων ICOM (18 Μαΐου), που διοργάνωσε και φέτος το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ.

Οι μικροί και οι μεγάλοι φίλοι του μουσείου έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις και ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη χρονιά.

Έζησαν πρωτόγνωρες εμπειρίες, μαζί με τους γονείς τους, με το πρόγραμμα «Οι συλλογές συναρπάζουν, απογειώνουν και ενώνουν εμπειρίες», όπου συνδύασαν φωτογραφίες polaroid ηχογραφήσεις μηνυμάτων, παζλ και «παιχνίδια» με ανθρώπινες φιγούρες εφευρετών.

Άλλοι μικροί φίλοι συμμετείχαν στο εικαστικό εργαστήρι κατασκευής επιτραπέζιου παιχνιδιού «Ο Εγείρων Πρόποσης τηλεφωνεί στην Καρυάτιδα», πετυχαίνοντας την ένωση των συλλογών από τρία διαφορετικά μουσεία (ΜΤ, Κυκλαδικής Τέχνης και Μουσείο Ακρόπολης).

Τέλος, παρακολούθησαν μία μοναδική ξενάγηση με τίτλο «Όταν το τηλέφωνο χτυπήσει», γνωρίζοντας το παρόν, το παρελθόν και το μέλλον των τηλεπικοινωνιών.

Όλα τα εκπαιδευτικά προγράμματα του ΜΤ προσφέρονται δωρεάν.

Περισσότερες πληροφορίες για το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του ΟΤΕ, μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση http://www.ote.gr/mouseio.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.