Στο κτίριο της Πολιτικής Προστασίας πραγματοποιείται ενημέρωση για τον κορονοϊό. Στην ενημέρωση ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοινώνει νέα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας.

Νωρίτερα, η επιτροπή εισηγήθηκε στον πρωθυπουργό νέο αυστηρότερο πλαίσιο και οι τελικές αποφάσεις ανακοινώνονται τώρα κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας.

Δείτε LIVE τις ανακοινώσεις του Νίκου Χαρδαλιά

Στη σύσκεψη που συγκάλεσε ο υπουργός Υγείας νωρίτερα συμμετείχαν ο γενικός γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Γιάννης Κωτσιόπουλος, που βρίσκεται από χθες στην πόλη, ο διοικητής της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας Παναγιώτης Μπογιατζίδης, ο διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης Δημήτρης Τσαλικάκης, ο πρόεδρος του ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου, καθώς και λοιμωξιολόγοι και εντατικολόγοι των νοσοκομείων της πόλης.

Από την πλευρά του ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επισκέφτηκε το Αστυνομικό Μέγαρο της πόλης, συναντήθηκε με στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας και συναποφασίστηκε να εντατικοποιηθούν και άλλο οι έλεγχοι και να γίνονται διαρκείς περιπολίες για να αποφεύγονται φαινόμενα συνωστισμού.

Έκκληση Κικίλια σε ιδιώτες γιατρούς της Βόρειας Ελλάδα να στηρίξουν το ΕΣΥ

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, έκανε έκκληση στους ιδιώτες γιατρούς της Βόρειας Ελλάδας να στηρίξουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Ο κ. Κικίλιας βρέθηκε σήμερα στη Θεσσαλονίκη.

«Χρειαζόμαστε παθολόγους, λοιμωξιολόγους, αναισθησιολόγους, ιατρούς ΜΕΘ και γενικούς ιατρούς και τις συναφείς ειδικότητες των παθολόγων. Κάνω έκκληση για ακόμη μία φορά στους γιατρούς της Β. Ελλάδας σε αυτές τις ειδικότητες -4.221 είναι οι εγγεγραμμένοι γιατροί στον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης- να στηρίξουν και να βοηθήσουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι σε αυτή τη μάχη είμαστε όλοι μαζί», δήλωσε ο κ. Κικίλιας.

Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης: Ανάγκη για ενίσχυση των λειτουργών του ΕΣΥ

Στο μεταξύ, ο ΙΣΘ σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι: «έχει επισημάνει κατ’ επανάληψη προς όλες τις κατευθύνσεις την αναγκαιότητα στήριξης και αλλαγών στο ΕΣΥ ώστε η πολιτεία να αναγνωρίσει έμπρακτα την προσφορά τους και να στηρίξει τους λειτουργούς του».

Καλεί, δε το υπουργείο Υγείας να προχωρήσει άμεσα στην υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας για την έκτακτη συμμετοχή ιδιωτών ιατρών στο δημόσιο τομέα.

«Έχουμε πλήρη επίγνωση των σημερινών αναγκών και της κρισιμότητας της απειλής για τη δημόσια υγεία. Σ’ αυτή την προσπάθεια όλοι μαζί δίνουμε το παρών με πλήρη συνείδηση του καθήκοντός μας προς την κοινωνία. Στην περίοδο της πανδημίας, οι επισημάνσεις μας και οι προτάσεις μας αποδεικνύονται -δυστυχώς- προφητικές αλλά και επίκαιρες.

Επαναλαμβάνουμε την ανάγκη ουσιαστικής έμπρακτης ενίσχυσης των λειτουργών του ΕΣΥ και ειδικότερα εκείνων που δίνουν καθημερινά τη μάχη με περιστατικά covid-19», αναφέρουν ο πρόεδρος του ΙΣΘ, Νίκος Νϊτσας και η Γενική Γραμματέας του Συλλόγου, Μαρία Χατζηδημητρίου.

Παράλληλα επισημαίνουν ότι, ήδη, οι ιατροί του ιδιωτικού τομέα διαχειρίζονται εξωνοσοκομειακά περιστατικά αναχαιτίζοντας σε πρώτο στάδιο την πίεση στα νοσοκομεία και ότι δεκάδες ιδιώτες ενημερώθηκαν και έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους να στελεχώσουν δομές του ΕΣΥ, όπου είναι αναγκαίο, ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση του καθήκοντος.

«Ο ΙΣΘ συνεχίζει να διεκδικεί την υπογραφή συλλογικής σύμβασης των ιδιωτών συναδέλφων μας, τη μισθολογική αναβάθμιση των νοσοκομειακών γιατρών, και την ευρύτερη σύμπραξη και αλληλοϋποστήριξη του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα», αναφέρεται -μεταξύ άλλων- στην ανακοίνωση.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.